Reislustig echtpaar viert diamanten huwelijk

23 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Burgemeester Anton Barske heeft dinsdag 22 april het echtpaar Den Besten-Maat een bezoek gebracht om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

De heer den Besten (Arie) kwam vanuit Meerkerk naar Langerak om familie te bezoeken. Daar heeft hij in november 1949 mevrouw Den Besten-Maat (Liesbeth) leren kennen. Na hun eerste afspraakje in Schoonhoven kregen zij verkering waarna zij vervolgens trouwden. Het echtpaar is getrouwd in Langerak maar is meteen in Gorinchem gaan wonen.

Onderwijzer in hart en nieren

De heer den Besten had namelijk na het behalen van zijn studies een baan als onderwijzer bij de Jan van Arkelschool in Gorinchem. Verhuizen naar Gorinchem was een logische stap. Omdat hij niet alleen zijn hoofdakte voor onderwijzer had gehaald maar ook een studie Nederlands MOA A en B (tegenwoordig 1e en 2e graad docent) had gevolgd is hij in 1960 aan de slag gegaan als docent Nederlands op de Rijks- Hogere Burger School (HBS), later de Regionale Scholen Gemeenschap (RSG). Hij heeft hier tot aan zijn vervroegd pensioen gewerkt.

Mevrouw Den Besten werkte niet buitenshuis maar was thuis voor het huishouden en het gezin.

Zij is erg hulpvaardig en heeft altijd belangstelling voor haar medemens. Mevrouw den Besten heeft ook 10 jaar lang de jeugd van GKV begeleid.

Zij maakte altijd graag kleding en was hier erg goed in. Zo heeft zij haar eigen trouwjurk ontworpen en gemaakt. De heer den Besten heeft altijd belangstelling voor filosofie gehad.

Ze hielden van samen reizen. Soms reisde het echtpaar met hun zoon. Zo zijn ze vroeger naar Oostenrijk en Zwitserland geweest met hun zoon om fossielen en mineralen te zoeken. Deze reis hebben ze 40 jaar later nog eens over gedaan.

Het echtpaar gaat het jubileum vieren met een diner met de naaste familie. Het echtpaar heeft 1 zoon en 3 kleinkinderen.

advertentie
advertentie