Bijzonder beroepenproject Tiener College

23 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Na de meivakantie starten de leerlingen voortgezet onderwijs van Tiener College een bijzonder beroepenproject. Leerlingen geven zelf vorm aan het project. Doel is een intensieve kennismaking met minstens vier beroepen.

In april kozen de leerlingen de beroepen. Ze bedachten zelf mogelijkheden om kennis te maken met de beroepen. Dat kan een interview, de uitnodiging voor een gastles/workshop of een meeloopdag voor de leerling zijn.

Inmiddels ging een leerling aan het werk in de studio van een grafisch ontwerper. Een andere leerling gaat binnenkort mee bij een filmopdracht van een cameraman. Andere leerlingen gaan bijvoorbeeld in gesprek met een app-ontwikkelaar of een dag meekijken bij een diierenartsenpraktijk. Tijdens deze activiteiten gaan de leerlingen in gesprek over de opleiding die nodig is voor het beroep en over de voor- en nadelen van het beroep.

De leerlingen doen in juni verslag van hun kennismakingen tijdens een beroepencarrousel voor alle leerlingen van Tiener College. Doel van het beroepenproject is leerlingen vanaf de brugklas door persoonlijk contact met verschillende professionals een goed beeld van beroepen en opleidingen te bieden.

Tiener College is een innovatief persoonlijk onderwijsprogramma voor leerlingen van 10 tot 14 jaar. Leerlingen leren met een Persoonlijk Leerplan, uitdagende digitale leermiddelen en apps en veel projecten en buitenschools leren. In verband met grote belangstelling start Tiener College in 2014-2015 een extra nieuwe groep. Hierin zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Meer informatie over programma en mogelijkheden is te vinden op www.tienercollege.nl

advertentie
advertentie