Internationale erkenning voor mensgerichte zorg in Bannehof en De Schutse

24 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Woonzorgcentra Bannehof en De Schutse in Gorinchem hebben het Planetree-label in de wacht gesleept. Deze internationale erkenning onderschrijft de mensgerichte zorg die de bewoners van deze Rivas-locaties ontvangen; zij staan centraal.

‘We zijn er erg trots op dat Bannehof en De Schutse het Planetree-label hebben behaald’, zegt Cor van Vlaanderen, regiomanager bij Rivas. ‘Als organisatie laten we zien dat we de werkwijze die bij Planetree hoort in ons bloed hebben.’ Alle woonlocaties van Rivas in Gorinchem hebben inmiddels dit felbegeerde label behaald. Hiermee heeft Rivas wereldwijd de meeste labels op zak.

Compassie voor bewoners

Zowel Bannehof als De Schutse worden in de beoordeling geprezen om de oprechte compassie waarmee de medewerkers de bewoners bejegenen en de aandacht die wordt besteed aan de kwaliteit van leven. ‘In beide woonzorgcentra wordt de zorg goed afgestemd op de wensen en behoeften van de bewoners’, oordeelde de internationale commissie. ‘Door goed naar mensen te luisteren en zoveel als mogelijk is tegemoet te komen aan verzoeken wordt een goede sfeer voor bewoners gecreërd.’

Hard gewerkt

‘De medewerkers en vrijwilligers van Bannehof en De Schutse hebben lang en hard gewerkt voor het label’, zegt Cor van Vlaanderen. ‘Zij verdienen dan ook een een groot compliment. Dit schitterende resultaat hebben we samen met hun inzet kunnen bereiken.’

Zestien locaties

Inmiddels beschikken zestien Rivas-woonlocaties over deze internationale erkenning voor mensgerichte zorg. ‘Elk label is een mooie bevestiging dat we goede invulling geven aan Planetree en hoe dat waarde toevoegt aan de zorg voor en de omgeving van onze cliënten’, vertelt Joep Koch, programmamanager Planetree bij Rivas. ‘Kort gezegd streven we naar de beste zorg in een helende omgeving. Daarbij is aandacht voor kunst en cultuur en lekker eten. Maar ook voor eigen keuze en verantwoordelijkheid van de cliënt.

advertentie
advertentie