Zes Koninklijke Onderscheidingen in Gorinchem

25 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Vijf inwoners van Gorinchem en één inwoner uit Sleeuwijk ontvingen vrijdag een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Anton Barske

De gedecoreerden werden bij deze jaarlijkse lintjesregen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Tot Lid in de Orde van Oranje Nassau werden benoemd:

B.M. Siera

De heer Siera is een man met grote liefde voor ons cultureel en historisch erfgoed. Deze liefde komt onder meer tot uiting in zijn niet aflatende inspanningen om het Hamelhuis in Gorinchem met veel oog voor detail tot een echt 17de eeuws pand te reconstrueren. Naast het Hamelhuis heeft de heer Siera zich met vele projecten bemoeid in en om Gorinchem, in de zin dat hij advies gaf over de wijze waarop oude panden gerestaureerd zouden kunnen worden. Zijn vakwerk en inzicht heeft vele historische panden, en de omgeving daarvan, verbeterd. Ook de inzet van de heer Siera voor de Culturele Route en voor de Vereniging Veilige Mooie Dijk in Werkendam/Sleeuwijk is zeer gewaardeerd. De heer Siera woont in Sleeuwijk, maar zijn vrijwilligerswerk heeft vooral in Gorinchem plaatsgevonden, reden waarom hij zijn Koninklijke Onderscheiding in Gorinchem uitgereikt heeft gekregen.

H.E. van Gent - de Bruin

Het is bijzonder dat mevrouw van Gent - de Bruin ondanks haar leeftijd (80 jaar) nog steeds zo actief is. Haar inzet voor de ANBO, de Novos, het logeerhuis Philadelphia, familie, buren en andere hulp behoevende mensen in de afgelopen jaren is bijzonder te noemen. Mevrouw van Gent-de Bruin is een enorm zorgzame vrouw en staat altijd klaar voor haar hulpbehoevende

medemens, zij kan zichzelf wegcijferen. Zij nam veel verantwoordelijkheid voor haar vrijwilligerswerk en is daardoor een voorbeeld voor velen.

Tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau werden benoemd:

A.G.M. Busch - van Dijk

Mevrouw Busch - van Dijk zet zich al jaren, met veel verve, in op het gebied van archeologie en de historie van Gorinchem (Gorcums Museum) en heeft jarenlang geholpen bij een archeologische opgraving in Dordrecht. Ook heeft ze een naslagwerk gemaakt dat landelijk bruikbaar is bij opgravingen. Samen met haar man, de heer Busch is zij een gouden duo, de heer Busch is namelijk vorig jaar onderscheiden tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. Mevrouw Busch - van Dijk was bestuurslid van Inner Wheel Gorinchem, maar is tot op de dag van vandaag bezig met acties om geld te verdienen en in te zamelen voor goede doelen. Tevens heeft mevrouw Busch - van Dijk zich jarenlang ingezet als mantelzorger voor een dame alleen en voor een echtpaar, iets wat zij dagelijks vol passie heeft gedaan en wat de betrokken personen enorm heeft geholpen bij de gewone dagelijkse dingen.

Mevrouw Busch - van Dijk heeft zowel op het persoonlijke vlak als op het archeologische vlak veel voor de maatschappij betekend, zij is oprecht een voorbeeld voor velen te noemen.

I. Tekir

De heer Tekir is een echte all-round vrijwilliger. Van voorzitter van het stichtingbestuur van de Suleyman Celebi moskee, oprichter en eerste voorzitter van Welzijns Belangen Vereniging te Gorinchem tot muziekdocent voor jongeren en gids in de moskee. De heer Tekir is zeer actief binnen de Turkse gemeenschap en heeft ervoor gezorgd dat het bestuur van de Suleyman

Celebi moskee verjongd is. Ook heeft hij ervoor gezorgd dat de visie van de moskee niet alleen voorziet in een religieuze behoefte, maar ook in een sociaal-maatschappelijke behoefte. Hierin wordt de moskee vooral gepresenteerd als ontmoetingsplek voor jong en oud, man en vrouw, Turks en niet-Turks, maar ook moslim en niet-moslim in Gorinchem en omgeving.

Vrijwilligers als de heer Tekir zijn zeer belangrijk voor de gemeente Gorinchem. De heer Tekir onderscheidt zich door zijn niet aflatende inzet en enthousiasme. Zijn verdiensten voor de verschillende organisaties en zijn inzet voor de verbroedering binnen de Gorcumse gemeenschap zijn niet onopgemerkt gebleven.

A.W. van Hoven

De heer van Hoven is een zeer betrokken man die zijn hart en ziel steekt in het zich dienstbaar opstellen voor diverse verenigingen die zich inzetten voor de jeugd en voor zijn (buitenlandse) medemens en overziet menselijke tekortkomingen. De heer van Hoven staat voor zijn zaak, hij weet wat er "te koop" is in deze wereld. De heer van Hoven en zijn vrouw, mevrouw van Hoven - Felix, helpen anderen altijd! Zijn inzet bij de voedselbank en bij diverse christelijke instellingen en foundations is niet onopgemerkt gebleven. Ook zijn enorme kennis van landbouw, die hij heeft gebruikt voor zijn werk bij PUM, is van zeer groot belang geweest voor de landbouw in vele verre landen. Hij is een voorbeeld voor velen door zijn grote kennis, doortastendheid, motiverende kracht, vasthoudendheid en trouw.

N.A. van Hoven Felix

Het is bijzonder dat mevrouw van Hoven - Felix ondanks haar leeftijd (71 jaar) nog steeds zo actief is als leidster van kindernevendiensten, een radioprogramma bij RTV Sliedrecht en voor de stichting Living Well Pakistan die zij samen met haar man heeft opgericht. Tevens heeft mevrouw van Hoven - Felix, waar mogelijk, haar man ondersteund bij het mogelijk maken van al zijn werkzaamheden in het buitenland. Haar inzet en aandacht voor de jeugd, vluchtelingenwerk, gezinnen en het evangelie heeft zonder twijfel een positieve invloed gehad op vele mensenlevens. Zij is dan ook met recht een voorbeeld voor velen te noemen.

advertentie
advertentie