Xtra English4kids: Learning English is fun!

2 mei 2014 om 00:00 Ondernemend

GORINCHEM - Goed nieuws voor basisschoolleerlingen die zich gericht willen voorbereiden op het voortgezet onderwijs! In september start in Brede School Mariëngaarde aan het Gildenplein de cursus Xtra English4kids. De lessen vormen een aanvulling op de reguliere lessen Engels, die op de basisscholen worden gegeven. Initiatiefnemers zijn Hans en Shabnam Hofland. Zij zijn enthousiast over de cursus en de opzet van hun plan.

Door Ria Scholten

,,Het idee is ontstaan in de praktijk", vertelt Hans. ,,Ik heb zesentwintig jaar lesgegeven in het voortgezet onderwijs. Drie jaar geleden kwam ik op de basisschool De Lingewaard in Arkel te werken, waar ik Engelse les geef aan de groepen 7 en 8. Al snel ontdekte ik dat de Engelse lessen op de basisschool niet goed aansloten op het voortgezet onderwijs. Ik begon toen om extra lesstof aan te bieden. Door mijn lange ervaring kon ik de kinderen precies opleiden voor het voortgezet onderwijs. De goede resultaten van de kinderen, die naar het voortgezet onderwijs gingen, maakten  de leerlingen en de ouders heel enthousiast. De ouders  vroegen zelfs aan de schoolleiding of alle klassen Engelse les konden krijgen. Inmiddels gebeurt dit vanaf groep 4."

,,Langzaam groeide het idee om meer kinderen de mogelijkheid te bieden om extra Engelse lessen te volgen", vult Shabnam aan. Zij is docente Engels met  ervaring in het basis- en voortgezet onderwijs. ,,Ik heb onder andere de opleiding 'Teaching English as a Foreign Language' (T.E.F.L.) gevolgd, die er op gericht is om Engels te leren aan anderstaligen", vertelt ze. “Als docente Cambridge Engels heb ik veertien jaar in het buitenland gewerkt. Ik geef ook cursussen Engels aan volwassenen en verzorg bedrijfstrainingen."

De lessen worden gegeven op woensdagmiddag en eventueel op donderdagmiddag. Ze zijn bestemd voor (aanstaande) leerlingen van groep 7/8. De cursus richt zich op kinderen met een goede motivatie. ,,Mocht het kind al een intrede-Cito-toets hebben gedaan dan is een score van 532 een goede indicatie ", aldus Hans. ,,We streven naar een optimaal leerrendement met maximaal twintig kinderen in een groep en werken met de modernste leermiddelen."

De kosten bedragen iets meer dan 12 euro per les. Shabnam: ,,De lessen staan in het teken van 'dingen doen met taal'. De kinderen moeten plezier hebben in de lessen die zij volgen en tegelijkertijd een goed niveau bereiken. Voor een betere aansluiting met het voortgezet onderwijs is het belangrijk dat de communicatieve vaardigheden van de leerlingen, zowel schriftelijk als mondeling, worden ontwikkeld. In de lessen komen zowel de spreekvaardigheid/uitspraak als de luister- en schrijfvaardigheid aan de orde (A2 niveau - ERK)."

Inschrijven is mogelijk via de website: www.xtraenglish4kids.nl. Meer informatie is verkrijgbaar via telefoonnummer 0183-822337.

De lessen worden gegeven in Brede School Mariëngaarde aan het Gildenplein.

advertentie
advertentie