Film Front Festival in Gorinchem

7 mei 2014 om 00:00 Activiteiten

GORINCHEM - Het Film Front Festival opent donderdat 22 mei met een spectaculaire projectie. Deze keer zullen de ramen van het oude stadhuis in Gorinchem het doek zijn voor een video installatie van Eefje Vaghi. Een zwemster beweegt zich sierlijk over het oude stadhuis en speelt met de grenzen van ruimte en perspectief. Het resultaat; een kaleidoscopische choreografie in het water. Bij de uitgeschreven competitie voor jonge filmmakers is Eefje Vaghi als winnaar uit de bus gekomen.

Samen met de vrijwilligers van het Film Front Festival en diverse sponsoren, is de video installatie gerealiseerd.

Het Film Front Festival is een openlucht festival dat zich met name richt op jonge filmmakers. Op vrijdag 23 mei vindt de scholierencompetitie plaats voor alle middelbare scholieren uit Gorinchem en omstreken. Tijdens deze competitie worden de resultaten van de workshops en ingezonden films vertoond op het witte doek in de JT bioscoop. Een deskundige jury beoordeelt de films en in de aansluitende prijsuitreiking worden de makers van de beste films beloond met het gouden ei.

Op zaterdag 24 mei zal de Korenbeurs bij Theater 't Pand weer omgetoverd worden tot een buitenbioscoop. De film The Impossible is de hoofdfilm van deze avond. De film vertelt het, op waarheid gebaseerde, verhaal van een jong gezin wat tijdens hun vakantie in Thailand wordt verrast door de Tsunami van 2004. De steeg wordt volledig ingericht in Thaise sferen met heerlijke Thaise hapjes.

Voor meer informatie en het volledige programma: www.FilmFrontFestival.nl

advertentie
advertentie