Kortste weg naar werk is via werk

8 mei 2014 om 00:00 Ondernemend

Avelingen Groep heeft de taak mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zoveel mogelijk te laten uitstromen naar regulier werk. Via arbeidstoeleidingstrajecten worden mensen begeleid naar een betaalde baan. De heer Nadum Manie is via Avelingen Groep in contact gekomen met Stichting Werelderfgoed Kinderdijk en heeft nu een betaalde baan.

Gerda Derksen, Algemeen Directeur Avelingen Groep: “Wij zijn trots dat wij op deze manier een steentje kunnen bijdragen aan het behoud van dit werelderfgoed.” Avelingen Groep heeft bemiddeld bij het tot stand komen van het arbeidscontract. “Dit is een mooie kans. Mensen komen op deze manier uit de WWB-uitkering (Wet Werk en Bijstand) en gaan weer aan het werk”, vervolgt Derksen. “Werk is immers meer dan voorzien in een financiële behoefte. Het is heel belangrijk voor de eigenwaarde van mensen dat zij volwaardig deel uitmaken van het arbeidsproces en daarmee een zinvolle bijdrage leveren aan de maatschappij.”

Manie heeft ervaring opgedaan op verschillende locaties waar Avelingen Groep werkzaam is. Na het succesvol afronden van een SVS-schoonmaakopleiding is hij door Avelingen Groep in contact gebracht met Stichting Werelderfgoed Kinderdijk.“ Een betaalde baan betekent veel voor mij,” aldus Manie. Het gaat hem niet alleen om geld, Manie wil graag werken en is trots dat hij bij de ‘molens’ schoonmaker is. “Ik vind het geweldig hier aan de slag te zijn. Ik heb al mooie foto’s aan mijn familie en kennissen gestuurd”, zegt Manie opgetogen.

Cees van der Vlist, Directeur Stichting Werelderfgoed Kinderdijk vult aan: “Uiteraard moet deze prachtige toeristische trekpleister schoon blijven. Maar schoon alleen is niet voldoende. Door het inzetten van medewerkers van Avelingen Groep, zorgen we op een maatschap-pelijk verantwoorde manier voor ons cultureel erfgoed.”

Avelingen Groep verzorgt al jaren in samenwerking met de Regionale Sociale Dienst diverse trajecten voor mensen die een WWB-uitkering ontvangen. Deelnemers van het arbeidstoeleidingstraject kunnen bij Avelingen Groep terecht om ervaring en kennis op te doen zodat de kans op een betaalde baan wordt vergroot. “Immers, de kortste weg naar werk is via werk”, aldus Derksen.

advertentie
advertentie