Drogisterij Emiel viert het zestigjarig bestaan

12 mei 2014 om 00:00 Ondernemend

GORINCHEM - Het winkelaanbod in de Marinus Spronklaan werd op 19 februari 1954 flink uitgebreid. Negen ondernemers, waaronder drogist Cees van Wijk en zijn echtgenote Willy, openden hun deuren. Emiel Bouwhuis nam de drogisterij in mei 1990 over van het echtpaar. De zaak bestaat zestig jaar daarom is het donderdag 15 mei feest bij Drogisterij Emiel.

Door Ria Scholten

,,Cees en Willy hebben me in de beginjaren heel goed gesteund en begeleid", vertelt Emiel. ,,Mevrouw is vijf jaar geleden overleden, maar mijnheer Van Wijk spreken we nog regelmatig." Ze laat een aantekeningenboekje zien waarin hij grappige uitspraken van klanten heeft verzameld. Ingeplakte briefjes maken melding van vreemde boodschappen zoals '8 liter gedresseerd water, 1 fles amomijaak of 1 doosje stillerie gaasjes'.

Het kleine winkeltje uit de jaren vijftig is qua oppervlakte een stuk groter geworden, maar heeft nog steeds de warme en gezellige uitstraling van toen. Samen met haar man Jacques geniet Emiel van de contacten met de klanten. ,,We bieden hen een goede service, deskundig advies en een luisterend oor", vertelt ze. ,,Dat deze mix succesvol is blijkt uit het feit dat veel mensen al jaren bij ons in de zaak komen. Je kunt gerust stellen dat we lief en leed met elkaar delen."

Drogisterij Emiel heeft een ruim assortiment zonder recept verkrijgbare geneesmiddelen en phyto- en homeopathische producten. ,,Het is belangrijk dat mensen op dit gebied goed geadviseerd worden", aldus Emiel. ,,Dit geldt ook voor de voedingssupplementen. Een aanvulling op de dagelijkse voeding in de vorm van vitamines en mineralen heeft een positieve invloed op de gezondheid."

De drogisterij verkoopt verder gezicht- en lichaamsverzorgingsproducten van eerlijke merken als Weleda, Zarga en Dr. Eckstein. Mensen met een gevoelige huid kunnen er terecht voor de producten van Plante System die vrij zijn van eiwitten en schadelijke stoffen. ,,De klant vindt bij ons ook de make-up producten van het merk John van G. dat veel in schoonheidssalons wordt gebruikt", vertelt Emiel. "Handig zijn de doosjes die geheel naar eigen keuze gevuld kunnen worden met blusher en oogschaduw."

Donderdag 15 mei draait het Rad van Fortuin met kassakortingen tot wel zestig procent. Vanaf 10.00 uur zijn er demonstraties van onder andere Weleda en Vitals superfood. Daarnaast worden drie pakketten met Newcare voedingssupplementen ter waarde van 50 euro verloot, die naar wens van de winnaars worden samengesteld. Vanaf 15.00 uur kunnen kinderen zich laten schminken. De feestelijke dag wordt 's middags muzikaal omlijst door de Scala Violino's. De klanten worden uiteraard ook getrakteerd op een drankje en een hapje.

advertentie
advertentie