Joan is ambulant medisch pedicure

22 mei 2014 om 00:00 Ondernemend

GORINCHEM - Mensen met voetproblemen zijn soms wat minder goed ter been. Medisch pedicure Joan van Dam-Pinheiro speelt hierop in en behandelt haar cliënten in hun eigen omgeving. De naam van haar praktijk 'Pés com Amor' zegt veel over de wijze waarop Joan haar beroep uitoefent. De letterlijke vertaling van de Portugese naam luidt namelijk 'Voeten met Liefde'. Joan is aangesloten bij brancheorganisatie ProVoet en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Pedicures (KRP).

Door Ria Scholten

Achttien jaar geleden kwam Joan vanuit haar geboorteland Brazilië naar ons land. Zij is na al die jaren helemaal geworteld in de Nederlandse samenleving. ,,In 2009 en 2010 heb ik bij Instituut I.V.S. in Dordrecht de basiscursus pedicure gevolgd, die ik met succes heb afgerond", vertelt ze. De ambities van Joan reikten echter verder. Zij mag zich, na een aanvullende opleiding bij hetzelfde instituut, sinds enige tijd medisch pedicure noemen. Dit houdt in dat zij bevoegd is om mensen met probleemvoeten, diabetenvoeten en reumatische voeten te behandelen. ,,Mensen met dergelijke klachten komen in de meeste gevallen bij mij terecht na verwijzing door een huisarts of specialist", laat zij weten. ,,Als deze cliënten op de juiste wijze verzekerd zijn wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar."

,,Een goede voetverzorging is niet alleen belangrijk voor mensen met problemen", benadrukt Joan. ,,Voetproblemen kunnen, doordat mensen verkrampt gaan lopen, tal van andere lichamelijke klachten veroorzaken. Voor mijn behandelingen maak ik gebruik van de meest moderne apparatuur zoals een pedicuremotor met spraytechniek. Door het lezen van vakliteratuur en het bezoeken van seminars blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen."

Mensen kunnen bij Joan ook terecht voor de behandeling van likdoorns, schimmelnagels en ingegroeide nagels. ,,Beschadigde nagels kunnen in veel gevallen met behulp van acryl en/of gel gerepareerd worden", vertelt ze. ,,Een cosmetische behandeling is uiteraard ook mogelijk. Veel dames kiezen voor een French pedicure, die aan de voeten een extra verzorgde uitstraling geeft."

Joan neemt voor een behandeling alle tijd en hecht veel waarde aan een goed contact met haar cliënten. ,,Als je iemand regelmatig behandelt bouw je een band met elkaar op en dat vind ik een mooi aspect van mijn vak. Dat ik de behandelingen bij hen thuis uitvoer is niet alleen handig voor cliënten die minder goed ter been zijn. Ook mensen met een volle agenda of een druk gezin vinden het heel prettig dat zij voor de verzorging van hun voeten de deur niet uit hoeven."

Ondanks het feit dat Joan ambulant wil blijven werken heeft zij de ambitie om te zijner tijd een eigen praktijkruimte in te richten. Zie voor uitgebreide informatie en de tarieven de website www.pedicure-pescomamor.nl. Joan is telefonisch bereikbaar via 06-22304248.

Foto-onderschrift:

Joan hecht veel waarde aan een goed contact met haar cliënten.

advertentie
advertentie