Sping! gluurt bij de nieuwe buren in Peeriscoop

26 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Vooroordelen, angst voor het onbekende, verzoening en vriendschap. Het zijn de ingrediënten voor de nieuwe musical van muziektheatergroep Sping!. 'Gluren naar de nieuwe buren' is de eerste voorstelling van het jaar die opgevoerd wordt door Sping 2, de talentenklas van de toneelvereniging. De jonge talenten verschijnen zaterdag 7 juni op het podium van het Peeriscoop. ,,Het is een serieuze voorstelling met veel humor en soms hilarische momenten", vertelt Jos Huibers.

Door Lisa Middelkoop

,,Kinderen spelen authentiek, ze spelen open en natuurlijk. Dat vind ik heel mooi om te zien én leuk om mee te werken ", Jos Huibers straalt wanneer hij vertelt over zijn toneelgroep. De groep is ongeveer een half jaar aan het oefenen voor de musical 'Gluren naar de nieuwe buren'. Jos Huibers is verantwoordelijk voor de teksten, de spelcoaching en de regie. Ruben Weverling voor de composities, de arrangementen en de zangcoaching. Ook hij is enthousiast over de voorstelling. ,,Het is echt onze eigen unieke musical, dat geeft het net wat extra's", vertelt Ruben Weverling. Anuschka Bozo verzorgt de choreografieën en de danscoaching.

Talentenklas

De theaterproductie Gluren naar de nieuwe buren wordt gespeeld door de jongste groep van muziektheatergroep Sping! (Sping 2!). ,,Sommige kinderen staan voor het eerst op het podium, dat is toch altijd weer spannend. Maar ze hebben er allemaal even veel zin in volgens mij", lacht Jos Huibers. ,,De jongste groep is onze talentenklas, kinderen van 6 t/m 14 jaar zitten in deze groep, de groep wordt ook wel Sping2! genoemd. Na de talentenklas stromen de kinderen door naar de productieklas, Sping1!, dat is voor de leeftijd van 7 t/m 18 jaar. En daarnaast is er nog een Spingkoor!, hier zingen vooral volwassenen in, dus 18+." Sping1! ondersteund ook de voorstelling Gluren bij de Nieuwe buren.

Eén van de jonge talenten vertelt dat ze erg veel zin in heeft: ,,Het is de eerste keer dat ik mee doe, maar ik ben niet zenuwachtig, ik vind het vooral heel erg leuk. Het oefenen is al leuk genoeg." ,,De 'acteurs' komen overal vandaan, Dordrecht, Hardinxveld, Sleeuwijk, Dalem en meer plaatsen in de omgeving. Ja, het is niet alleen een toneelvereniging van Gorinchem, iedereen is welkom", vertelt Jos Huibers. ,,Na de voorstelling van 7 juni komen er weer een beperkt aantal plaatsen vrij, dus kan er weer auditie worden gedaan."

Laat het Los

Het voorprogramma van Gluren naar de nieuwe buren wordt verzorgd door Sping1! en het Spingkoor!. Zij spelen een voorproef van de voorstelling 'Laat het Los', deze wordt 29 november opgevoerd in de Nieuwe Doelen. Laat het Los is een bewerking van Les Misérables.

Gluren bij de nieuwe buren duurt ongeveer een uur. Entree 7,50. Kaarten zijn te koop via www.peeriscoop.nl.

advertentie
advertentie