Knappe prestatie Sharon Ringlever

26 mei 2014 om 00:00 Sport

Afgelopen weekend was in Breda het NK turnen voor alle dames in de 2e divisie. Zaterdag wordt standaard de meerkamp geturnd. In de 1e wedstrijd kwam voor OKK Karina Veth uit. Zenuwachtig begon ze aan haar wedstrijd. Dit was op het eerste toestel vloer goed te merken. Op sprong en rekstok werd goed geturnd. Bij balk moest ze helaas met haar boogje achterover het toestel verlaten. Een uiteindelijk 33e plaats is geen slecht resultaat.

In de 2e wedstrijd was het de beurt aan Sharon Ringlever.

Na een goede start op brug werd dit doorgezet op balk en vloer. Na 3 ronden 1e te hebben gestaan moest Sharon eindigen op sprong. Hier is de uitgangswaarde een stuk lager dan bij de andere toestellen. Hierdoor was de 1e plaats in het eindklassement niet haalbaar. Met een keurige 1e sprong en helaas een val bij haar 2e sprong eindigde Sharon uiteindelijk op een keurige 5e plaats.

Op zondag zijn de toestelfinales. Sharon had zich, als enige van OKK, geplaatst voor de finales op sprong en brug. Bij sprong landde ze met haar 1e sprong net buiten de belijning, dit levert aftrek op. Met een goede 2e sprong belandde ze uiteindelijk op de 5e plaats. Hierna moest ze naar brug. In een zeer sterk deelnemersveld turnde ze een goede oefening. Met een 7e plaats mag ze terugkijken op een geslaagd 1e NK.

advertentie
advertentie