Concert Kamerkoor Vocé Anglica

27 mei 2014 om 00:00 Activiteiten

GORINCHEM - Kamerkoor Vocé Anglica, onder leiding van Jeroen Bal, geeft vrijdag 6 juni een concert met muziek van Engelse componisten. Denk hierbij aan stukken alles 'The Lord bless you and keep you' van John Rutter, 'All things bright and beautiful' van Philip Stopford en 'The wilderness' van S.S. Wesley. Ook zal voor het eerst een koorstuk van Lennart Morée, 'If ye love me', ten gehore gebracht worden. Bij dit concert zal medewerking verleend worden door het Gorcum Boys Choir.

Het concert vindt plaats in de Grote kerk van Gorinchem. Aanvang: 20:00 uur. De kerk is open vanaf 19:30 uur. Het koor wordt begeleid door Nico Blom (orgel). De entreeprijs voor een volwassene is € 10,00, inclusief consumptie. CJP-houders betalen € 7,00 en kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina of de website: www.kamerkoorvoceanglica.nl. Daar is tevens de Lustrum CD 'We praise Thee, o Lord' te bestellen.

Kamerkoor Vocé Anglica is een voortzetting van het Stadsknapenkoor Gorinchem, opgericht in 1988. Eind 2004 was er vanwege te weinig jongens geen basis meer voor de voortzetting van het Stadsknapenkoor en besloten de mannen door te gaan als Men's Vocal Ensemble Countébas. Na een gezamenlijk concert met gelegenheidskoor Ladies Voices gingen beide koren in 2007 op in Kamerkoor Voce Anglica. Het koor telt op dit moment ongeveer 28 leden. Het woord 'Vocé' in de naam van het koor verwijst naar het Latijnse woord voor 'stem', 'Anglica' naar de Anglicaanse koortraditie.

advertentie
advertentie