Lente Doe Dag

28 mei 2014 om 00:00 Ondernemend

GORINCHEM - Het Natuurcentrum/Kinderboerderij Gorinchem houdt op Tweede Pinksterdag, maandag 9 juni, de jaarlijkse 'Lente Doe Dag'. Een ontmoetingsdag voor jong en oud met de dieren van de boerderij en met de natuur op het terrein en in het omliggende park. En niet te vergeten smullen van de lekkere pannenkoeken op het zonnige terras van het theehuis.

Eén van de publiekstrekkers dit jaar is Kindercabaret Ratjetoe met de voorstelling 'Vreemde Vogels'. De voorstellingen zijn van 11.30 - 12.30 uur en van 14.30 - 15.30 uur: een half uur cabaret met aansluitend samen muziek maken met zang en instrumentjes.

En om in de sfeer van 'vreemde' vogels te blijven is Vogelbescherming Nederland aanwezig met uitgebreide informatie over de stadsvogels van Gorinchem. Aan de stadsvogeladviseur en de tuinvogelconsulente voor Gorinchem kan iedereen vragen over vogels voorleggen. Ook kunnen de bezoekers met de natuurouders en gast natuurgidsen mee op 'mini-expeditie' in het van Andelpark.

Voor de kinderen is er een avontuurlijk 'kinderkookcafé' zonder koken. En kinderen kunnen zich laten schminken.

Speciale gasten op de kinderboerderij zijn een groep alpaca's van de Bata4ren uit Haaften. Er is gelegenheid om met de dieren rond te lopen en kennis te maken met alpacavachten. Natuurlijk kan er ook weer volop geknuffeld worden met de dieren van de boerderij, geitjes borstelen en de koeien wassen. Hierbij vragen we wederom aandacht voor de 'Helden van Hanneke': een sponsoractie voor de oude dag voorziening van koe Hanneke.

Tenslotte wordt de Lente Doe Dag traditiegetrouw aangekleed met een vrolijke doemarkt met enveloppenkraam, hebbedingetjes uit het winkeltje, grabbelton, boeken- en decoratiekraam, etc.

De entree van de Lente Doe Dag is gratis, voor het knutselen en schminken wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Let op: ter voorbereiding van de Lente Doe Dag is het Natuurcentrum dit jaar op zondag 1ste Pinksterdag gesloten.

advertentie
advertentie