Succesvolle welkomstavond nieuwe inwoners Gorinchem

28 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Ondanks de heftige regenval trotseerden zo'n 150 nieuwe Gorcumers de regen om naar de welkomstavond van de gemeente te komen. Dinsdagavond 27 mei hebben alle nieuwe inwoners van Gorinchem kennis kunnen maken met hun gemeente. Voor het zevende jaar op rij vond de welkomstavond plaats op de veerboot Gorinchem VIII en de bijbehorende kade Buiten de Waterpoort.

De nieuwe inwoners maakten van de gelegenheid gebruik om informatie over diverse activiteiten van de gemeente Gorinchem te verkrijgen. Gorinchem Beweegt stond klaar om de nieuwe inwoners te informeren over activiteiten waaraan zij kunnen deelnemen. Wijkbeheer was er met de speciale Hart voor uw wijk bus en haar wijkteams. Ook de lokale VVV ontbrak niet op de informatiemarkt.

Toen alle genodigden aan boord van de Gorinchem VIII waren opende gemeentesecretaris mevrouw Vergouwe de avond. Zij heette de aanwezigen van harte welkom en introduceerde de gemeentelijke organisatie. De heer Sepers van de Griffie presenteerde de raad en enkele aanwezige gemeenteraadsleden heetten de nieuwe inwoners welkom. Burgemeester Barske heette tevens iedereen welkom en zette daarbij ook de nieuwe Nederlanders in het zonnetje. Zij ontvingen een presentje. Na de presentaties werd er een speciaal vervaardigde film over Gorinchem getoond. Tijdens de rondvaart langs kenmerkende Gorcumse plekken gingen nieuwe inwoners uitgebreid in gesprek met bestuurders, raadsleden en enkele aanwezige ambtenaren.

De inwoners hebben ook dit jaar weer aangegeven dit een uitstekende manier te vinden om Gorinchem te leren kennen, zowel als gemeente als qua stad. Het was dus een geslaagde avond voor de nieuwe Gorcumers.

Binnenkort verschijnen ook de foto's van deze avond in een album op de website www.gorinchem.nl.

advertentie
advertentie