Minimaal verlies SVW in eerste finalewedstrijd

30 mei 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - In de eerste finalewedstrijd in de nacompetitie liep SVW tegen een marginale nederlaag aan. In Dordrecht mocht Amstelwijck zich met de 1-0 zege de gelukkigste ploeg noemen. De uitgangspositie was voor de streepjes voorafgaand aan het duel duidelijk: een gelijkspel om het karwei daarna zaterdag op het eigen Molenburg af te maken. Gewaarschuwd voor de fysieke kracht en de razend snelle aanvallers van Amstelwijck begonnen de manschappen van coach Kees van Baalen behoudend aan het eerste finaleduel. Omdat ook de gastheren het nodige respect voor de tweede klasser toonden, waren de kansen in de eerste helft schaars en leek de 0-0 ruststand een logische. Op slag van rust maakte Gervan Martis echter een van zijn weinige foutjes van de middag en prompt lag de 1-0 achter doelman Aljan Dekker (doelpuntenmaker: Kevin Steensma). Na de thee trokken de bezoekers het initiatief naar zich toe en verschenen een paar maal gevaarlijk voor de Dordtse sluitpost Frank Groeneberg. Hasib Amanzada trof het aluminium en kwam even later oog in oog met Groeneberg te staan. Ook Wouter Jetses testte namens de streepjes voor de tweede maal het aluminium. Daarvoor bracht Johan van Es namens diezelfde streepjes nog redding op de doellijn zodat de 1-0 ruststand tot het laatste fluitsignaal op het Dordtse scorebord bleef staan. Zaterdag mogen de Gorcumers proberen het karwei tot een goed einde te brengen. Het zal met twee doelpunten verschil de tweede finalewedstrijd moeten winnen om het tweede klasseschap volgend seizoen veilig te stellen.