Hoe doen we dat in Gorinchem???

30 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Naar elkáár wijzen of met elkaar in contact komen?

Iedereen heeft het erover; de participatiemaatschappij. Van de burger wordt verwacht dat hij of zij meer bijdraagt aan de samenleving. De overheid doet een stap terug en de maatschappij moet 'in haar kracht komen te staan'. Maar wat is dat dan precies en hoe zou het moeten werken? Daarover willen we het wel eens met elkaar hebben tijdens het eerste Politiek Café op 4 juni in Gorinchem.

Waarom? Omdat het nog maar de vraag is hoe we dat in Gorinchem met elkaar gaan doen, de komende jaren. Want mooie ideeën genoeg over hoe het zou moeten gaan, maar kan dat in werkelijkheid wel, die participatiemaatschappij?! Ben jij naast je drukke baan of bestaan eigenlijk wel in de gelegenheid om vrijwilligerswerk te doen of mantelzorger te zijn? Zijn de beelden van de politiek daarover niet veel te rooskleurig?

En over de politiek gesproken! Is het niet juist de overheid die alles voor ons wil bepalen? Kan de overheid er wel tegen als de samenleving de dingen op haar eigen manier organiseert? Want dan zullen er dingen anders gaan dan de overheid eigenlijk wil. Hoe zie jij dat? Wat zijn jouw ideeën bij Gorinchem, waar zou jij je wel voor willen inzetten?

Wie we zijn? Wij zijn de gemeenteraad van Gorinchem. Niet in de formele setting van de raadzaal, maar gewoon in een kroeg met een drankje erbij. En niet de hele gemeenteraad netjes in pak, maar van bijna elke politieke partij één of enkele mensen, gewoon zoals ze zijn.

Kom en geef je mening! Op woensdag 4 juni om 20.00 uur in café 't Uyltje, aan de Varkenmarkt 9 in Gorinchem!

Oh ja, we proberen op tijd klaar te zijn, zodat we samen de tweede helft van de oefeninterland Nederland - Wales kunnen zien! :-) En het eerste drankje van de avond is gratis!

advertentie
advertentie