Doek valt voor SVW

31 mei 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - Na twee seizoenen in de tweede maakte SVW zaterdag weer de afzink naar de derde klasse. Derdeklasser Amstelwijck was over twee nacompetitieduels te sterk voor de zwalkende 'Streepjes'. Op Hemelvaartsdag verloren de Gorcumers al met 1-0, terwijl het op het eigen kunstgras niet verder kwam dan 1-1. Khalid Bendami maakte op Molenburg geen vrienden toen hij door een onbezonnen actie in de 34ste minuut er met direct rood af moest.

Door Gerard Droog

,,Een domme rode kaart met grote gevolgen voor het team," gaf Kees van Baalen na afloop aan. ,,Het gaat me echter te ver om alles daar aan op te hangen. De eerste 20 minuten waren ronduit slecht. Als je in twee wedstrijden niet van een derde klasser kunt winnen, is degradatie logisch. Niet de verloren dubbel tegen Amstelwijck is daar debet aan, maar meer nog wat zich gedurende het seizoen heeft afgespeeld. Ik ga geen namen noemen, maar als iedereen vanavond eens goed in de spiegel kijkt, weten de betrokkenen wel wie en wat ik bedoel."

,,Wij hadden op basis van het eerste duel echt de indruk dat het vandaag allemaal goed zou komen," liet een teleurgestelde aanvoerder Christiaan Damen weten. ,,De rode kaart van Khalid was niet slim. Het is niet juist om alles op deze wedstrijd af te schuiven. Als je eerlijk bent liep het al sinds de winterstop niet meer bij ons."

Wie had verwacht dat het bezoekende Amstelwijck de 1-0 voorsprong zou gaan koesteren, kwam bedrogen uit. Vanaf de aftrap zochten de Dordtenaren de aanval en al in de negende minuut resulteerde dat in de 0-1 van Kevin Steensma die een fraaie aanval in de verre hoek afrondde. De thuisploeg kon daar aanvankelijk weinig tegenover stellen. Pas in de 34ste minuut was Johan van Es na een scrimmage voor het Dorstse doel dicht bij de gelijkmaker, maar kon de bal nog net tot corner verwerkt worden. In afwachting daarvan maakte Bendami een slaande beweging naar zijn tegenstander Martijn van Groesen en kreeg van de uitstekend leidende arbiter Elderson direct rood voorgehouden.

Kansen bleven echter schaars op Molenburg en het wachten was op een dood spelmoment. Dat kwam er dan ook toen Johnny Wijnbelt in de Dordtse zestien door Groesen omver werd geduwd. Damen verzilverde dit buitenkansje en liet sluitpost Frank Groeneweg vanaf de stip kansloos (1-1).

In het tweede bedrijf ging de thuisploeg op jacht naar de 2-1 die recht zou geven op een verlenging. Hassib Amanzada, Sander Romijn en Wijnbelt waren daar dichtbij, maar konden de stand uiteindelijk geen ander aanzien meer geven.