OUTSIDER ART SYNDION BIJ GALERIE DE ETAGE

31 mei 2014 om 00:00 Activiteiten

Vanaf 14 juni tot en met 2 augustus exposeert Outsider Art Syndion bij Boekhandel Cursief/ Galerie De Etage. De opening van de expositie is op donderdag 19 juni om 15.00 uur

De expositie heeft als titel "Het Koppen Kabinet".

De deelnemers aan de expositie Outsider Art Syndion werken in Atelier Het Tolhuis, een inspirerende plek voor kunstenaars met een beperking.

Zij maken hier tekeningen en schilderijen die ontstaan vanuit hun eigen, vaak bijzondere, belevingswereld en soms gestuurd door een thema.

Regelmatig worden zij uitgedaagd om nieuw werk te maken, dan eens vanuit een technische invalshoek, zoals bijvoorbeeld perspectief tekenen, dan weer vanuit een kunststroming, zoals de Cobra beweging of de werken van Hundertwasser.

De kunstenaars bezoeken elk jaar een museum, van het Wereldmuseum in Rotterdam, tot het Rijksmuseum in Amsterdam en natuurlijk de recente tentoonstelling "Te mooi om weg te gooien!" in het Gorcums Museum. Naast inspireren en voeden staat ook het ontdekken van andere materialen en disciplines centraal in het jaarprogramma. Zo maken ze van papier maché prachtige schalen en vazen of zoals in deze tentoonstelling dierenmaskers.

Bij het maken van de stokpoppen gebeurt er iets bijzonders. Bijna elke kunstenaars laat onbewust een stukje van zichzelf terugkomen in de pop. Waar het bij de een zit in de uitdrukking van het gezicht, zo kiest een ander voor uitbundige versierselen. Het worden als het ware "zelfportretten".

Laat u meenemen in de bijzondere wereld van……………..…

Boekhandel Cursief/Galerie De Etage, Kruisstraat 4, Gorinchem 0183689950

advertentie
advertentie