Eindelijk promotie voor Arkel

1 juni 2014 om 00:00 Sport

ARKEL - In de eindstrijd van de nacompetitie pakte Arkel zaterdagmiddag in Heukelum eindelijk de zo fel begeerde promotie naar de derde klasse. ASH werd in de finalewedstrijd niet alleen met 3-0 teruggewezen qua stand, maar tevens naar de vierde klasse. Het duel, dat pas in het tweede bedrijf op gang kwam, had in de persoon van invaller Sebastiaan Antonio met twee treffers een 'goudhaantje' binnen de gelederen.

Door Gerard Droog

Na een jarenlange afwezigheid maken de manschappen van scheidend keuzeheer Teus Jakobs aanstaand seizoen weer hun opwachting in de derde klasse. Jakobs klopte met zijn team al verscheidene malen op de poort van die derde klasse, maar telkens ging het op het laatste moment mis. Na 25 competitieduels, 76 treffers en 16 overwinningen werd zaterdag eindelijk de stap omhoog gezet. Een verdiende stap voor de ploeg die over het meeste voetballende vermogen in de vierde klasse C beschikte.

De finalewedstrijd die op neutraal terrein gespeeld werd, kende twee gezichten. De inmiddels ex-derde klasser ASH en de nieuwbakken derde klasser Arkel wisten het talrijk opgekomen publiek op Sportpark De Vriezenwijk in Heukelum voor rust nauwelijks te boeien. De ploeg uit Hellouw, beducht op de voetballende kwaliteiten van de Schoonzigtploeg, wenste geen risico te lopen. Arkel wist in eerste instantie geen raad met deze speelwijze en creëerde weinig. De wedstrijd ontbrandde pas een kwartier na rust toen Dylan Verschoor de 1-0 binnen kopte. ASH moest door deze treffer komen, maar deed dat met zo veel dadendrang dat het verdedigend veel ruimte aan de Arkelaren weg gaf. Een kolfje naar de hand van het Jakobs ensemble. Invaller Sebastiaan Antonio, koud een minuut binnen de lijnen, was de eerste die daar net na het uur van profiteerde (2-0). ASH ging na deze treffer knock out en legde zich bij de naderende degradatie neer. Helemaal toen wederom Antonio, 10 minuten na zijn eerste treffer, ook nog eens voor de 3-0 tekende.

advertentie
advertentie