Gelijkspel voor Achillesdames

2 juni 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - De wedstrijd Achilles-Saturnus resulteerde in een stevige pot handbal. De dames waren aan elkaar gewaagd en scheidsrechter van Miltenburg moest

vele malen optreden. Saturnus wist bij aanvang door strakke schoten de Achilleskeepster te passeren. Toen het 3-7 werd, was het duidelijk dat Achilles niet voldoende in de aanval bewoog. Coach Henry de Cock sprak zijn dames hierover aan en het spelbeeld veranderde.

Van 4-9 stoomde Achilles door naar de ruststand 9-9. Aangezien Saturnus te stevig verdedigde, kreeg Achilles twee strafworpen toegekend, maar die werden niet benut. Het team liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en handbalde dapper door.

Inga Lavarini kon haar ploeg op voorsprong brengen tot 15-14 d.m.v. een schitterende break-out. Saturnus verdedigde fel en daarom moet de arbiter twee speelsters voor 2 minuten naar de kant sturen. Later kreeg een Saturnusspeelster een rode kaart en moest voorgoed het veld verlaten. De strafworp die dit opleverde kon wederom niet benut worden door Achilles. Na wat schermutselingen werd de einstand 19-19.

advertentie
advertentie