?Unitasvrouwen op zoek naar nieuwe spelers en trainer?

2 juni 2014 om 00:00 Sport

?GORINCHEM - Ze willen er vol voor gaan het aankomende seizoen, maar daarvoor hebben ze bij Unitas Vrouwen 1 wel meer dames nodig. Met het vertrek van een aantal meiden, wegens studie, werk of zwangerschap, loopt het spelersaantal terug naar dertien. Dit zorgt ervoor dat het lastig wordt om op zondagen wedstrijden te spelen omdat niet iedereen elke week kan. ,,Daarom zijn we op zoek naar vrouwen die het leuk vinden om bij ons te komen voetballen", aldus teamleidster Cathy Wijkamp.?

Door Nadine Klinkenberg

?In 2009 zijn ze met een groepje het Unitas Vrouwen 1 voetbalteam begonnen. De dames wilden meer dan alleen langs de zijlijn staan bij hun wederhelft. Dus gingen ze op zoek naar meerdere spelers. Net als toen, zijn de voetbalsters weer flink aan het netwerken, zodat bekend wordt dat ze op zoek zijn naar nieuwe speelsters. ,,We zijn een kleurrijk team", lacht Caroline Schuemie. ,,Letterlijk en figuurlijk. De leeftijden lopen van 17 tot 35 jaar, we hebben verschillende etnische achtergronden en we houden allemaal van gezelligheid."?

?Dat is ook precies wat ze zoeken in de nieuwe aanwinsten. Ze hoeven niet geweldig te kunnen voetballen, maar ze moeten het wel leuk vinden om te doen. Caroline: ,,We gaan voor de overwinning, maar als we verliezen is er weinig aan de hand". ,,We zijn fanatiek, maar we houden het wel gezellig", voegt Cathy toe. ,,Ook buiten het voetballen om gaan we samen dingen doen. Zo zijn we een paar weken geleden nog met zijn allen wezen high-tea'en."?

?,,We trainen elke dinsdag en donderdag en het zou fijn zijn als ze bij elke training aanwezig zijn, maar we begrijpen ook dat dat nu eenmaal lastig is wegens werk, studie of gezin. Toch hopen we dat de nieuwe speelsters wel bijna elke zondag de wedstrijd meespelen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar je kiest voor een teamsport, dus dat hoort erbij", aldus de aanvoerster.?

?Naast nieuwe spelers hoopt het team ook een nieuwe trainer aan de haak te slaan. ,,We hebben veel verschillende trainers gehad, vaak mannen die zelf ook voetbalden en daardoor weinig tijd hadden om echt vaak te trainen. We willen graag een keer wat vastigheid. Iemand die ons wat meer techniek kan bijbrengen, iemand die standvastig is en zich niet uit het veld laat slaan door een groep kibbelende meiden", lacht Cathy.?

?Voor meer informatie: mail cathy132@hotmail.com.?

Fotobijschrift: In de witte shirts: Untasvrouwen Noula Gelinou (voor) en Linda Rijke. (Foto: Ronald Tukker)

advertentie
advertentie