Multi Car heeft het vizier op Italië gericht

2 juni 2014 om 00:00 Ondernemend

GORINCHEM - ,,Ik draag Italiaanse auto's nu eenmaal een warm hart toe." Aan het woord is George Houthuyzen, eigenaar van Multi Car aan de Avelingen West 27. De Alfa Romeo, Lancia en Fiat specialist is voor velen al een bekend en vertrouwd adres. Sinds een aantal jaren is het bedrijf officieel Magneti Marelli dealer, waardoor onderdelen voor Italiaanse auto's tegen scherpe prijzen kunnen worden aangeboden.

Door Ria Scholten

Als George over Italiaanse auto's praat spat het enthousiasme er van af. "Het is algemeen bekend dat Italië toonaangevend is op het gebied van kleding en schoenen. Hetzelfde geldt voor de auto's. Wat ik er zo prachtig aan vind? De mix van vormgeving, sportiviteit en gevoel. Als je een auto mooi vindt heeft dat alles te maken met emotie."

George en zijn twee monteurs houden zich hoofdzakelijk bezig met het onderhoud van auto's van de drie genoemde merken. ,,Uiteraard kunnen autobezitters hier ook terecht voor APK- en aircoservice", vertelt hij. ,,Een ander belangrijk onderdeel van onze bedrijfsactiviteiten is de verkoop van nieuwe en gebruikte onderdelen voor Fiat, Lancia en Alfa Romeo. Het feit dat we ons vizier op Italië richten houdt niet in dat eigenaren van auto's van andere merken hier niet welkom zijn. We nodigen hen graag uit om met onze service kennis te maken."

Multi Car verkoopt occasions van verschillende merken. ,,We hebben veel trouwe klanten, van wie velen hun auto al vanaf de oprichting van de zaak in 1990 bij ons in onderhoud hebben", aldus George. "KIantvriendelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel en daarom bieden we in geval van service of reparatie altijd vervangend vervoer aan." Voor veel eigenaren van klassieke Alfa Romeo's is George geen onbekende. ,,Onderdelen voor deze wagens zijn moeilijk verkrijgbaar", vertelt hij. ,,Via mijn contacten in Italië kan ik er, zij het met de nodige moeite, nog wel aankomen."

George heeft nog meer te melden: ,,Onze website www.multicar.nl is recent vernieuwd. Klanten hebben nu de mogelijkheid om via de site een afspraak te maken voor een servicebeurt en/of een APK keuring. Ze vinden er tevens een link naar onze webshop waar een breed scala aan accessoires en onderdelen voor Italiaanse auto's besteld kan worden. Verder wil ik de aandacht vestigen op de mogelijkheid om bij ons bedrijf de Fiat 500 te laten voorzien van een Magneti Marelli tuning module. De box zorgt voor meer vermogen en maakt een sportiever rijgedrag mogelijk. Dit wordt door veel 500 rijders als bijzonder prettig ervaren. Wij zijn in deze regio de enige officiële dealer en bevoegd om deze werkzaamheden uit te voeren."

"Het is hier nog 'ouderwets' gezellig", verklaart George tot slot. "Klanten kunnen hier gewoon binnenlopen voor een praatje en een kop koffie en als ze dat willen in de werkplaats een kijkje bij hun auto nemen."

Foto-onderschrift:

Multi Car verkoopt occasions van verschillende merken.

advertentie
advertentie