Budgetcoach Gorinchem biedt uitkomst

6 juni 2014 om 00:00 Ondernemend

GORINCHEM - De langdurige economische crisis is er mede debet aan dat steeds meer mensen in de financiële problemen komen. Met haar bedrijf Budgetcoach Gorinchem ondersteunt Ine de Vries mensen die, om welke reden dan ook, het zicht op hun financiële situatie dreigen te verliezen. Zij werkt samen met budgetcoach en loopbaanbegeleider Hans Keuren.

Door Ria Scholten

,,Er zijn veel omstandigheden waardoor mensen op financieel gebied in zwaar weer terecht kunnen komen", vertellen Ine en Hans. ,,Hierbij kun je denken aan het wegvallen van een partner, het verlies van een baan, gezondheidsproblemen of een te hoog uitgavenpatroon. In zo'n geval kan een goed gekwalificeerde budgetcoach uitkomst bieden. We steken mensen graag een helpende hand toe, maar dat is alleen mogelijk als de hulpvraag ons daadwerkelijk bereikt. Veel cliënten komen op eigen initiatief bij ons terecht. Het komt echter ook voor dat een werkgever, hulpverlener, familie of vriend het beslissende duwtje in de rug geeft, waardoor iemand zijn of haar schaamte laat varen en hulp zoekt."

,,Met een nieuwe cliënt wordt altijd een intakegesprek gehouden met als belangrijkste doel de financiële situatie in kaart te brengen", legt Ine uit. ,,Vervolgens wordt een plan van aanpak gemaakt. Samen met de betrokkene nemen we de administratie onder onze hoede. Alle post wordt geopend, behandeld en gearchiveerd. Het is namelijk erg belangrijk dat de cliënt het zicht op de financiën weer terugkrijgt. We kijken ook naar de achterliggende oorzaken. Hoe komt het dat iemand structureel geld tekort komt ofwel waarom geeft iemand meer geld uit dan er binnenkomt? Ik wil benadrukken dat wij de financiën niet overnemen, maar dat we mensen het vertrouwen en de vaardigheden geven om de controle over hun financiële middelen weer terug te krijgen."

,,Afhankelijk van de behoefte wordt afgesproken hoe vaak huisbezoek wenselijk is", vult Hans aan. ,,Naast tijdelijke begeleiding is het mogelijk een abonnement af te sluiten voor maandelijkse ondersteuning. Dit geeft mensen de zekerheid dat hun geldzaken optimaal geregeld zijn." Budgetcoach Gorinchem mag ook een plaatselijke woningstichting tot haar opdrachtgevers rekenen. ,,We worden ingeschakeld bij (dreigende) huurachterstanden", aldus Ine. "Daarnaast werken we nauw samen met een bankinstelling, waarvoor we klanten die moeite hebben met het betalen van de hypotheek begeleiden."

,,Het is erg belangrijk dat mensen tijdig hulp zoeken, dus voordat ze écht door het ijs zakken", geeft het tweetal aan. ,,Een stukje nazorg, als de administratie weer op orde is, maakt onderdeel uit van onze dienstverlening. Voor uitgebreide informatie verwijzen we graag naar de website www.budgetcoach-gorinchem.nl. Ons een e-mail sturen is mogelijk via info@budgetcoach-gorinchem.nl. Telefonisch zijn we bereikbaar via 0183-850848.

Foto-onderschrift:

Ine de Vries en Hans Keuren geven cliënten het zicht op hun financiën terug.

advertentie
advertentie