'De woningmarkt kruipt uit het dal'

6 juni 2014 om 00:00 Ondernemend

GORINCHEM - Opgewekte gezichten bij Van der Brugge Makelaardij aan de Vijfzinnenstraat 6a. ,,De woningmarkt in onze regio kruipt uit het dal", laat makelaar Pieter van der Brugge weten. ,,De verbetering is met name merkbaar in de prijsklasse tot drieënhalve ton. Het feit dat de prijzen zijn gestabiliseerd betekent een stukje rust en zekerheid voor zowel de kopende als de verkopende partij.

Door Ria Scholten

,,De verbetering is in het najaar van 2013 ingezet. Aanvankelijk hebben we er met enige terughoudendheid naar gekeken, maar we kunnen nu wel vaststellen dat de positieve trend wordt voortgezet", aldus Pieter. ,,Woningen die al langere tijd te koop staan, worden nú verkocht. De huizen die momenteel in de verkoop komen worden gemiddeld na zes tot negen maanden verkocht. Het komt echter ook voor dat een woning na enkele weken al van eigenaar wisselt. Veel huurders worden afgeschrikt door de steeds verder stijgende woonlasten en kiezen alsnog voor een eigen woning. Een ander positief punt is de historisch lage hypotheekrentestand. De zo gewenste doorstroming komt hierdoor eindelijk op gang. Het aantal brochure-aanvragen is ten opzichte van de vorige periode in 2013 met vijfenvijftig procent gestegen. Bij de Hypotheekweter is er sprake van een stijging van achtenveertig procent. Het betreft mensen die zich oriënteren op de huizenmarkt of al een woning hebben gekocht."

Ook de verkoop in het nieuwbouwproject Hoogdalem verloopt voorspoedig. De fraaie wijk met veel groen spreekt veel mensen aan. ,,De verkoopcijfers bevestigen dit, want we hebber er dit jaar al circa veertig woningen verkocht", vertelt registermakelaar Stefan Schreuder. ,,In Fort Blauwkapel zijn nog enkele woningen te koop. Het betreft eengezinswoningen, tweekappers en een bungalow. In Ottoland is enkele weken geleden de verkoop gestart van elf woningen. Er is veel belangstelling voor de aan de Vliet gelegen starters-, senioren- en eengezinswoningen. De richtprijs voor een starterswoning is 149.000 euro vrij op naam. In Sleeuwijk is de verkoop van acht eengezinswoningen in de directe nabijheid van winkelcentrum De nieuwe Es van start gegaan met prijzen vanaf 189.000 euro vrij op naam. In het nieuwbouwcomplex Evia zijn nog twee driekamerappartementen met een groot terras te koop."

,,De mensen durven nu weer te kopen voordat zij hun huidige woning hebben verkocht. Dit bevestigt onze indruk dat het herstel van woningmarkt onverminderd voortduurt", laten de heren nog weten. Het kantoor van Van der Brugge Makelaardij is iedere zaterdag geopend van 10.00 tot 15.00 uur. Het is ook mogelijk om een afspraak buiten de kantooruren te maken. Het telefoonnummer van de makelaardij is 0183-635011. Zie voor uitgebreide informatie en het complete woningaanbod de website www.vanderbrugge.nl.

Foto-onderschrift: Pieter van de Brugge (r.) en Stefan Schreuder zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.

advertentie
advertentie