GJS C7M wint bekerfinale na strafschoppen 5-6

9 juni 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - De meiden van GJS C7M wonnen zaterdag 7 juni in een zinderende bekerfinale met 5-6 van DSE MB1 uit Etten-Leur. En dat terwijl de DSE de tweede helft in ging met een 2-0 voorsprong. De dames van GJS kregen in de pauze dan ook een belangrijke boodschap van trainer Rob Verweij: Meer overtuiging, meer beweging en geconcentreerd en gecontroleerd voetballen. Dan in de 43e minuut de aansluittreffer. De achterstand loopt terug tot 2-1. Uiteindelijk bereikt een diepe bal van Daniëlle Kortlever de vrijstaande Marloes die de keepster bekwaam omspeelt en in de allerlaatste minuut gelijkmaker scoort. Direct na de aftrap fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Strafschoppen moeten de beslissing brengen. Na de tweede strafschop staat GJS op voorsprong. Dan scoort DSE met een derde strafschop. De derde strafschop van GJS lijkt gestopt door de keepster van DSE, maar de bal rolt alsnog het doel in. Ook de vierde strafshop van DSE gaat erin en ook die van GJS levert een doelpunt op. Vervolgens schiet DSE haar laatste strafschop over het doel. De overwinning voor GJS is een feit als DSE haar laatste strafschop over het doel heen schiet.