Podiumplaatsen Typhoonatleten bij Nationale A-Games

23 juni 2014 om 00:00 Sport

Op zondag 22 juni waren in Soest de Nationale A-Games 2014. Op deze wedstrijd waar alleen A-pupillen aan mochten deelnemen, deden ruim 270 atleten van 64 verschillende atletiekverenigingen mee. Tijdens de wedstrijd, die tevens gezien wordt als een officieus Nederlands Kampioenschap, was atletiekvereniging Typhoon uit Gorinchem met dertien atleten sterk vertegenwoordigt.

De atleten, onder leiding van trainer Jacco van der Vliet, hebben ieder uitstekende prestaties geleverd. Hoogtepunten waren er voor de twee estafetteteams 4x60meter. Als eerst mochten ‘De Jaguars' van start in de categorie jongens eerstejaars. Thom Kortenoever, Thijmen de With, Sam van de Water en Kris Lievense wisten in hun race dapper stand te houden en finishten in een tijd van 39,41 seconden wat ze een bronzen medaille en een nieuw clubrecord opleverde. Het team ‘De Typhoons' bestond uit een gemengd team met: Pearl Lodder, Stan Buddingh, Meike Veldhuis en Ruiz Lodder. Zij kwamen in de categorie jongens tweedejaars uit. In een spannende race met een sterk deelnemers veld lukte het ze na een spannende race om als eerste te eindigen in een tijd van 35,00 seconden. Na een officiële ceremonie en huldiging mochten zij de gouden medaille mee naar huis nemen.

Ook zijn er verschillende individuele podiumplaatsen behaald. Ruiz Lodder wist op de 60 meter voor jongens eerstejaars ruim het goud te pakken voor de nummer twee in een tijd van 8,68 seconden. Later kwam Ruiz nog in actie op het onderdeel verspringen, hier lukte het met een mooie sprong van 4,33 meter om het brons te pakken. Op de 60 meter wist ook Meike Veldhuis een medaille te behalen. In een nieuw persoonlijk record van 9,11 seconden mocht zij de bronzen medaille voor meisjes tweedejaars ontvangen. Bij het verspringen kwam Meike helaas een paar centimeter te kort voor het podium. Nog een bronzen medaille was er voor Pearl Lodder. Zij wist de kogel naar een afstand van 7,08 meter te stootten wat haar de derde plaats bij de meisjes eerstejaars opleverde.

Verder kwamen nog individueel in actie: Veerle Derksen (60 meter, hoogspringen en kogelstoten), Jasper Troost (balwerpen en verspringen), Victor van 't Zelfde (60 meter, verspringen en 1000 meter), Manouk Shut (60 meter en verspringen), Jamie Hanselaar (balwerpen en 1000 meter), Thom Kortenoever, Sam van de Water, Kris Lievense (60 meter en kogelstoten), Thijmen de With (60 meter en 1000 meter) en Stan Buddingh (kogelstoten en 1000 meter).