Dion van Kessel opnieuw Nederlands kampioen hoogspringen

8 juli 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - De Gorcumer Dion van kessel is afgelopen weekend opnieuw Nederlands kampioen hoogspringen geworden tijdens het NK voor A en B junioren op de atletiekbaan Ookmeer in Amsterdam. Uiteindelijk was Dion's hoogte van 1.99 meter voldoende voor de titel en moesten de nummers twee en drie genoegen nemen met respectievelijk 1.96 m en 1.93 m.

De weersomstandigheden over de drie dagen waren nogal wisselend van aard, wat niet alle prestaties ten goede kwam. Ondanks de mindere weersomstandigheden is het de net 17- jarige VWO scholier Dion van Kessel toch gelukt om zijn prestatie van zomer 2013 en winter 2014 te evenaren en Nederlands kampioen hoogspringen te worden bij de B-junioren. Het prolongeren van zijn titel ging niet zonder slag of stoot en zeker vooraf werd een zware strijd verwacht, omdat er naast Dion nog enkele springers waren met persoonlijke records van boven de 2.00 meter. Nadat op 1.90 m de meeste atleten al waren afgevallen, bleven de vier grootste kanshebbers over, waarna de echte afvalrace kon beginnen. Uiteindelijk was Dion's hoogte van 1.99 meter voldoende voor de titel en moesten de nummers twee en drie genoegen nemen met respectievelijk 1.96 m en 1.93 m.

Dat het weer bij dit soort wedstrijden een grote rol kan spelen, blijkt wel uit de resultaten bij het hoogspringen tijdens de competitie wedstrijden in Rotterdam enkele weken geleden. Bij schitterend mooi weer en weinig wind heeft Dion zijn persoonlijk record toen aangescherpt tot 2.05 meter, wat hem behalve de overwinning ook de gedeelde zesde plaats op de prestatielijst aller tijden voor zijn leeftijd heeft gebracht.

advertentie
advertentie