Zwemmen: Annette Wijnja 9e van de wereld

9 augustus 2014 om 00:00 Sport

WERKENDAM - Terwijl de meeste zwemmers van de Biesboschzwemmers van hun vakantie aan het genieten waren, kwam Annette Wijnja voor de laatste keer dit seizoen in actie. Annette had zich ingeschreven voor de Wereld Masters Kampioenschappen 2014 (WMK2014). Ze kwam daar op drie afstanden aan de start, namelijk de 50, 100 en 200 meter schoolslag. Met een negende, elfde en twaalfde plaats kan ze terugkijken op een redelijk geslaagd toernooi.

In de voorbereiding op het WMK2014 kreeg Annette te maken met een schouderblessure waardoor ze aangepast moest trainen. Het werd afwachten hoe de vorm zou zijn in Canada en uiteindelijk was de vorm redelijk, maar door de blessure was er wel sprake van enige teleurstelling want er had mogelijk meer ingezeten.

De eerste start voor Annette was op de 100 meter schoolslag en hieruit kreeg Annette een indicatie hoe het met de vorm zat. Annette werd uiteindelijk elfde in een tijd die 1,5 seconde boven haar beste tijd ooit bleef steken. De elfde plaats was heel vervelend aangezien er voor de beste tien zwemsters een medaille is.

Twee dagen na de 100 meter stond de 50 meter op het programma. Op de sprint waren de verwachtingen al minder, doordat Annette dit minder goed beheerst. Ook op deze afstand kon ze haar persoonlijk record niet verbeteren en moest ze genoegen nemen met een twaalfde plaats.

Alle pijlen waren al gericht op de 200 meter en dat was na de 50 en 100 meter niet anders geworden. Annette startte heel sterk, maar merkte in het tweede deel van haar race dat de weken van aangepast trainen haar niet ten goede waren gekomen. Uiteindelijk was er voor haar wel de gewenste medaille in de vorm van een negende plaats.

De komende weken gaat Annette in Canada rondtrekken en herstellen van het lange seizoen en na haar vakantie zal ze weer rustig gaan opbouwen. Het eerste hele grote toernooi is in 2016, dit zijn dan de Europese Masters Kampioenschappen in Londen.

Op de foto Annette Wijnja in actie

advertentie
advertentie