Emma Goedkoop 2e bij NJK tennis

10 augustus 2014 om 00:00 Sport

Afgelopen week werden op het tennispark Victoria in Rotterdam de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen (NJK) gespeeld. Emma Goedkoop uit Dalem en speelster bij de Waalrackets in Vuren behaalde hier een knappe tweede plaats in de categorie meisjesdubbel 14 jaar.

Door met haar partner Roos van Reek goed te presteren in een aantal landelijke jeugdranglijsttoernooien, wist zij zich te kwalificeren voor de nationale titelstrijd waaraan de beste 16 dubbelcombinaties meededen.

Als ongeplaatst en veruit jongste koppel (net 13jr) werd het hele toernooi strijd geleverd en uitstekend gespeeld. In de eerste ronde werd tegen het sterker geachte en als 4e geplaatste dubbel Margriet Timmermans / Isabella Haverlag verrassend gewonnen 6-2, 2-6, 7-6.

Na overwinningen in de kwart - en halve finale werd de eindstrijd bereikt. Onder grote belangstelling volgde een mooie finale tegen het als eerste geplaatste koppel Gabriela Mujan / Perla Nieuwboer. Deze bleken net te sterk en wonnen met 6-4, 6-4

Emma Goedkoop kreeg van Richard Krajicek de beker uitgereikt en sloot hiermee haar tennisseizoen succesvol af.