Ingezonden: 'De teloorgang van de binnenstad'

19 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Zoals jullie weten organiseren we in de Burgstraat nu al een jaar allerlei fantastische activiteiten. Waarbij elke ondernemer in de straat fantastisch hun uiterste best doet om elke activiteit te laten slagen. Echter begint ook bij die ondernemers logischerwijs de rek er uit te gaan en wordt het ook voor ons hoe langer hoe moeilijker actief te blijven.

In het afgelopen jaar hebben wij meerdere malen het BSM (binnenstadsmanagment) en de gemeente om wat financiële ondersteuning gevraagd. Echter, keer op keer hebben wij nul op het request ontvangen, terwijl het BSM duidelijk om ideeën verlegen zit, (dit bewijzen die vreemde posters in de stad wel.) Wij worden als Burgstraat wel geroemd om onze ideeën en het nemen van initiatieven, maar als we ermee bij de het BSM en de gemeente aankomen, worden met een kluitje het riet in gestuurd.

Je hoeft geen manager te zijn om te begrijpen dat er eerst voor gezorgd zal moeten worden dat onze mooie binnenstad weer gezelligheid en aantrekkelijkheid uitstraalt, voordat welke slager dan ook zich hier zal gaan willen vestigen. Eigenlijk wat wij als Burgstraat het afgelopen jaar al aan het doen zijn. Langzaam bekruipt ons het gevoel dat de zorgen om de teloorgang van de binnenstad een gevalletje is van veel woorden maar weinig daden. Terwijl er juist op dit moment zoveel behoefte is aan actie, schittert onze gemeente weer in afwezigheid.

Als we kijken naar één van onze laatste ideeën -het nabouwen van een poort die in 1914 ook de stad sierden - wordt er ongelofelijk enthousiast op gereageerd door de gemeente, maar daar blijft het ook bij. Ook het idee om het oude So Low pand aan te kleden met de geschiedenis van het havengebied is in de kiem gesmoord, net als nog een tal van ideeën die wij voor de herfst en de winter hadden. Dus onze excuses aan de toeristen en het winkelend publiek dat jullie alweer tegen een leeg gebouw moeten aankijken.

Gorcumers, verwacht ook deze feestperiode geen gezellige binnenstad of een mooi aangekleed geheel. Want behalve natuurlijk de Grote Markt is er voor de rest van de aankleding van de stad geen geld beschikbaar. Wij verwachten ook dit jaar weer een barre koude winter in de binnenstad, maar zoals jullie van ons gewend zijn, zorgen wij vast wel voor een soepje in de straat.

Dimitri Vroegh en Hank Leverington, namens de ondernemers uit de Burgstraat

advertentie
advertentie