Hoge verwachtingen EJK Beachvolleybal

19 augustus 2014 om 00:00 Sport

WERKENDAM - Met de deelname van de Werkendamse Britt den Haan aan het EJK beachvolleybal, komend weekend in Noorwegen, zijn de verwachtingen over een mooi resultaat hooggespannen. Zij traint bij de Kadijk Beach University, en haar trainer Debora Kadijk weet waarvoor ze de afgelopen jaren is opgeleid. Vorig jaar al nam Julia Wouters met dezelfde partner als Britt nu, Joy Stubbe, deel aan ditzelfde toernooi, en behaalde toen al een vierde plaats. Julia is ook een pupil van de KBU, maar na 2 seizoenen overgestapt naar Beachvolleybal Team Nederland. Debora: ,,Joy is een ervaren speelster, en weer een jaar verder dan vorig jaar, en Britt, die ik al vijf jaar onder mijn hoede heb, heeft geleerd vooral foutloos te spelen. Dat is heel belangrijk in deze leeftijdscategorie, en bepaalt het verschil tussen winst en verlies'.

Op hetzelfde moment als dit toernooi worden in China de jeugd olympische spelen gehouden, waar ook een aantal Europese beachvolleybalteams aan deelnemen. Hiervoor hebben Joy en Julia zich niet weten te plaatsen, waardoor Joy nu het EJK kan spelen."

Dit weekend worden ook de regiofinals gespeeld in Scheveningen, waarvoor Britt zich dit seizoen met haar partner Raisa Schoon als titelkandidaat had gekwalificeerd. Zij kunnen dit toernooi nu niet spelen. Wel nemen in de diverse leeftijdscategorieën nog een aantal teams deel van Beachsport Vereniging Werkendam.

advertentie
advertentie