Winst Kozakken Boys in seizoensouverture

24 augustus 2014 om 00:00 Sport

WERKENDAM - De bal maakte in de zaterdag topklasse weer de eerste competitieomwentelingen. Kozakken Boys trof direct een tegenstander van formaat, IJsselmeervogels. De op dit niveau debuterende Werkendamse hoofdcoach Danny Buijs kon wegens blessures en niet wedstrijdfitte spelers niet aantreden in zijn sterkste opstelling. Na een 0-1 achterstand wisten de Werkendammers uiteindelijk het tij te keren en trokken met 2-1 de eerste seizoensoverwinning naar zich toe.

door Gerard Droog

Terwijl de meeste amateurclubs nog twee weken moeten wachten, begon topklasser Kozakken Boys zaterdag al aan het seizoen 2014/15. Het trof op de eigen Zwaaier in IJsselmeervogels direct een tegenstander van formaat. Het was niet alleen een treffen tussen twee voetbalgrootmachten, maar ook dat tussen de twee coaches. Debuterend Boys trainer Danny Buijs trof Dogan Corneille, vorig jaar nog de verantwoordelijke man in Werkendam. Na een van beide kanten afwachtende eerste helft boog de thuisploeg na een 0-1 achterstand in de laatste 20 minuten de stand om naar een 2-1 overwinning waardoor de eerste drie punten van het seizoen in Werkendam bleven.

,,Qua kansen hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, maar gelukkig rolde het kwartje onze kant op," liet een opgeluchte Buijs na afloop aantekenen. ,,Wij bleven goed in de organisatie spelen en ook op de inzet heb ik helemaal niets aan te merken." Buijs kon nog niet beschikken over zijn sterkste opstelling. ,,Ik mis door blessures nog al wat spelers en ook een aantal late instromers zijn nog niet helemaal wedstrijdfit."

In de beginfase was de angst om te verliezen bij beide ploegen groter dan de wil om te winnen. Pas na de doelwissel werd het duel op een volgepakte Zwaaier een stuk attractiever. Het was ex-Roda JC spits Berry Powel die de openingstreffer voor de thuisploeg op zijn schoen leek te hebben, maar hij zag zijn fraaie lob niet verder komen dan de Spakenburgse deklat. In de 69ste minuut leek het noodlot toe te slaan toen de bezoekers op voorsprong kwamen. Een vrije trap belandde bij de verre paal voor de voeten van Hanne Hagary die uit de draai de 0-1 aantekende. Het waren echter de Boys die vanaf de aftrap de stand weer gelijk trokken. Nasser El Khayati werd door Powel op maat bediend, waarna eerstgenoemde de bal diagonaal achter de Spakenburgse sluitpost Patrick Zonneveld deponeerde (1-1). Zeven minuten voor het eindsignaal besliste Powel, op aangeven van Juriën Gaari, het duel in Werkendams voordeel (2-1).