GKV/ENOMICS start nieuw seizoen thuis tegen Rust Roest.

24 augustus 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - De Gorinchemse korfbalvereniging zal de komende drie seizoenen onder de nieuwe naam GKV/ENOMICS de korbaleer van Gorkum verdedigen. Het Gorkumse Enomics Property Management B.V. heeft haar naam voor drie jaar aan de korfbalclub verbonden en biedt op deze wijze het ambitieuze GKV/ENOMICS de mogelijkheid haar plannen verder gestalte te geven.

Afgelopen weekend wisten zowel het eerste als het tweede van GKV/ENOMICS alle wedstrijden op het jaarlijkse toernooi bij HKC in Hardinxveld te winnen. Een mooi slot van de voorbereiding op de competitie, die zaterdag 30 augustus om 16 uur start met een thuiswedstrijd tegen Rust Roest uit Eindhoven, een ploeg die dit jaar sterker zal zijn dan vorig jaar toen GKV/ENOMICS er twee keer van won op het veld. Maar GKV/ENOMICS heeft een goede kans de eerste winst te behalen.

Coach Maarten van Woerkom, die zijn tweede seizoen als hoofdcoach van GKV/ENOMICS in gaat, zag de trainersstaf van de selectie uitgebreid worden met Jan Ouwerkerk (al eerder hoofdcoach van GKV/ENOMICS) en Michael Koedam (tevens verzorger van Eredivisieclub FC Dordrecht). Daarnaast behoort de voormalige jeugdtrainer Robert Kraaijeveld als trainer/coach van het tweede tot de staf.

Van Woerkom heeft dit jaar als doelstelling om op het veld in de Overgangsklasse bij de top 3 te horen en in de Hoofdklasse zaalcompetitie dit keer zo lang mogelijk mee te doen voor de top drie. Of dit ook tot kampioenschappen leidt, is nog te vroeg om te zeggen. De GKV/ENOMICS selectie kent dit jaar een aantal nieuwe gezichten en Maarten van Woerkom is bijzonder blij met de jeugdige talenten, die hij nu ter beschikking heeft. Nienke van der Weijden kwam terug van PKC en haar broer Niek kwam uit de eigen jeugd. Daarnaast kwamen Sander van den Broek en Kim van Beest ook uit de jeugd over naar de selectie. Met de ervaring van de bestaande groep en deze jeugdige talenten is GKV/ENOMICS in kracht en mogelijkheden duidelijk gegroeid en dit biedt perspectieven.

Volgens Van Woerkom zal GKV/ENOMICS dit jaar met name verdedigend meer druk moeten zetten om de tegenstander van de 28-30 goals af te houden, die de ploeg vorig jaar soms tegen kreeg. Scorend vermogen heeft GKV voldoende, maar ook hier hoopt Van Woerkom dat de afspraken en communicatie weer verder verbeteren om nog meer tot doelpunten te komen.

advertentie
advertentie