Diamanten huwelijksjubileum echtpaar Wesdijk- de Klerk

25 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Maandag 25 augustus om 14.30 uur bezocht loco burgemeester Eva Dansen het echtpaar Wesdijk - de Klerk om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum. De heer Wesdijk is geboren in Stad aan 't Haringvliet. Vanwege zijn opleiding aan de bakkersschool in Rotterdam is hij destijds verhuisd naar Rotterdam Overschie. Eenmaal werkzaam als bakker is hij de liefde van zijn leven tegen gekomen in een bakkerij! Mevrouw Wesdijk - de Klerk was namelijk woonachtig in Overschie en werkzaam in een bakkerij in Rotterdam en daar hebben zij elkaar leren kennen. Het echtpaar trouwde en ging in Gorinchem wonen.

En eenmaal woonachtig in Gorinchem opende ze samen hun eigen brood- en banketzaak Wesdijk. De heer Wesdijk was bakker, mevrouw Wesdijk runde de winkel. En dit deden ze al die tijd samen. Ook toen ze hun drie kinderen kregen bleven beide ondernemers de zaak bestieren. Begin jaren zestig startte zij hun onderneming in de Kelenstraat. Een paar jaar later vestigden zij zich in de Twijnderstraat. Het Piazzacenter was er toen nog niet eens en de Gildewijk was in opbouw, een nieuwe wijk. Daar hebben zij hun zaak gehad totdat zij eind jaren zeventig de zaak hebben gesloten.

De ouders van mevrouw Wesdijk, vader en moeder de Klerk, waren ook nauw betrokken bij de bakkerij. De vader van mevrouw Wesdijk verkocht brood met de ventkar en moeder de Klerk runde grotendeels het huishouden en verzorgde de kinderen. Het echtpaar Wesdijk had altijd een goede band met hun ouders. Ook de kinderen hebben altijd een nauwe band met hun opa en oma gehad.

Naast het werken in de bakkerij is de familie ook altijd lid geweest van de Gereformeerde gemeente in de Johanneskerk. En nog zijn ze lid van deze kerkgemeenschap. De tijd die overbleef brachten ze met de familie door.

Het echtpaar viert het huwelijksjubileum in het bijzijn van naaste familie en vrienden met een receptie. De feestelijkheden vinden plaats in verpleeghuis De Tiendwaert in Boven-Hardinxveld waar mevrouw Wesdijk woont. Onder het genot van een hapje en drankje vieren zij hun diamanten huwelijksjubileum. Het echtpaar heeft één dochter en twee zonen en vier kleinkinderen.

advertentie
advertentie