'Deze tour vraagt om samenwerking'

28 augustus 2014 om 00:00 Sport

SLEEUWIJK - De Cycle for Hope gaat 4 september van start. Een 48-uur durende, non-stop sponsorfietstocht voor het goede doel. Met twee teams klimmen ook De Wielerbroeders, een enthousiast fietsgezelschap uit Sleeuwijk, op de pedalen. Een vraaggesprek met captain Hans Keller.

Het is met recht een uitdaging van de buitencategorie te noemen. Het Rondje Nederland, zoals de stichting Vrienden van de Hoop de toertocht eufemistisch heeft gedoopt, vraagt het uiterste van de deelnemers. In toerbeurt leggen ze in 48 uur 1200 kilometer af. ,,Maar", zo zegt teamcaptain Hans Keller, ,,We geloven in het concept.

Met wat voor team doen jullie mee?

,,Als De Wielerbroeders doen we met twee teams mee; het ene heet Ventoux en het andere Stelvio. In totaal zijn we met 21 renners."

Met welke motivatie stappen jullie op de fiets?

,,Wielrennen doe je meestal voor jezelf, voor de kick, of voor je eigen conditie. Deze tour vraagt om samenwerking, om een teamprestatie. Met daarbij in gedachten de mensen voor wie je fietst, geloof ik voor honderd procent in het concept. Een prachtig evenement, echt een feest om mee te doen."

Welk bedrag hopen jullie op te halen?

,,We zitten nu op de achttienduizend, ons streefbedrag is twintigduizend euro. Dat geld hebben we onder meer opgehaald tijdens een benefietdiner met Marianne Vos. Daarnaast lieten we tenues maken waarop bedrijven een plekje konden kopen en regelden we een speciale kerkdienst met collecte voor de tour. Volgende week gaan we barbecuen voor het goede doel."

Waar kijken jullie naar uit of zien jullie juist tegenop?

,,Het is voor ons allemaal de eerste keer dat we een tocht van zo'n omvang rijden. Die eerste twee keer honderd kilometer, die zullen wel gaan. Maar daarna. Hoe houden de benen zich? En wat doet het weer? Dat soort dingen maakt het wel spannend."

advertentie
advertentie