29 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Beste redactie,

Bij Praktijk PIO start weer de cursus SMART LEREN voor middelbare scholieren en de Talentgroep voor Hoogbegaafde kinderen voor kinderen uit de regio Gorinchem en eo.

In dit verband wil ik u verzoeken bovenstaand persbericht in uw krant te plaatsen. In verband met de verwerking van aanmeldingen en intake graag z.s.m. plaatsen .

Bij voorbaat, hartelijk dank!

Drs. Gabrielle Wouters

Praktijk PIO

Pr. Bernhardstraat 6

Cursus "SMART LEREN" en de Talentgroep voor hoogbegaafde kinderen starten weer!

-Praktijk PIO begeleidt scholieren in het aanpakken van huis- en leerwerk en en biedt hoogbegaafde basisschool leerlingen uitdaging, erkenning en plezier.

De cursus SMART LEREN richt zich op het aanpakken van het huiswerk, leren van een proefwerk en het efficiënter en langer onthouden van de leerstof. Aspecten als motivatie, afleiding en zelfkennis spelen hierbij een grote rol en komen aan bod. Door SMART om te gaan met al deze ‘metacognitieve' aspecten gaat het leren sneller en uiteindelijk effectiever. In zes wekelijkse bijeenkomsten worden de geleerde technieken toegepast en besproken thema's geïntegreerd in het eigen huiswerk van de scholieren.

De Talentgroep HOOGBEGAAFD richt zich op het onderzoeken van eigen vragen, het samenwerken aan een ontwerpopdracht en het leren leren. Ook wordt er vaak een excursie of bezoek aan een expert georganiseerd. Op 10 woensdagochtenden staan inzicht, reflectie en uitdaging centraal.

De start is van de cursus SMART leren is op 22 september van 16.00-17.00 uur. Er is plaats voor 6 scholieren. Kosten: €150, -

De start van de Talentgroep voor hoogbegaafde kinderen is op 24 september van 9.00-12.00 uur. Plaats voor 6 kinderen.

Aanmelden vóór 16 september en voor nadere informatie: drs. GM Wouters: pio@casema.nl / 0626162333 www.praktijkpio.nl

advertentie
advertentie