Waterverf

30 augustus 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - Het wandel- en hardloopevenement Colour My Summer van afgelopen zaterdag in Gorinchem heeft meer dan 10.000 euro opgeleverd voor het goede doel Free a Girl. Deze organisatie strijdt actief tegen de prostitutie van jonge meisjes in onder meer Azië. Organisator Soroptimistclub Merwekring kan dit mooie bedrag schenken dankzij de deelname van heel veel enthousiaste mensen én de medewerking van diverse sponsoren aan het evenement. De donatie wordt nog hoger dankzij de verkoop van foto's van het evenement, te vinden op www.colourmysummer.nl. Daarnaast bekijkt ontwikkelingsorganisatie Cordaid of zij het bedrag nog verder kan verhogen.

De eerste Colour My Summer Run in onze regio was een groot succes, getuige de reacties van de deelnemers. Bijna 900 mensen hadden zich ingeschreven voor dit kleurrijke en vrolijke evenement voor het goede doel. Ze renden of liepen 5 kilometer door het centrum van Gorinchem en over de stadswallen en kregen elke 1000 meter een kleurpoeder over zich heen. Zo kwamen alle deelnemers als een kleurig kunstwerk over de finish.

Soroptimistclub Merwekring is een regionale serviceclub van werkende (vak)vrouwen die zich inzetten voor een betere positie van vrouwen en kinderen, in Nederland en internationaal. Hiertoe ondersteunen de Soroptimisten diverse projecten, zoals regionale voedselbanken, Malaria no more, Redcapa, Stichting Java Village en Hospice Gorinchem.

advertentie
advertentie