Mat Kozakken Boys incasseert eerste nederlaag

31 augustus 2014 om 00:00 Sport

WERKENDAM - Na de fraaie 2-1 overwinning, een week eerder tegen IJsselmeervogels, toog Kozakken Boys zaterdag vol vertrouwen naar Sportpark 't Slot voor het tweede competitietreffen tegen Capelle. Met Capelle hebben de Werkedammers echter een slecht huwelijk. Vorig seizoen werden tot tweemaal toe de punten aan de Capellenaren gelaten. Ook zaterdagmiddag bleek dat wederom het geval, hoewel het er lang naar uitzag dat de ploeg van Danny Buijs met een 0-0 huiswaarts zou keren. Pas in de slotfase mocht de thuisploeg zich de gelukkigste noemen toen Gertjan Rothman voor de winnende tekende.

,,Wij hebben deze nederlaag aan ons zelf te danken," liet Buijs na afloop weten. ,,Van de eerste tot de laatste minuut was het dramatisch en miste ik de beleving van vorige week tegen IJsselmeervogels. De verschillen in de topklasse zijn minimaal. Ieder kan van iedereen winnen, maar dan moeten wij wel beseffen iedere wedstrijd met honderd procent werklust aan de aftrap te verschijnen," aldus de coach. Van goed voetbal was in Capelle van beide kanten weinig sprake. Kansen waren op de vingers van een hand te tellen, zodat de brilstand bij rust een logische was.

Na de kantwissel had de thuisploeg een licht overwicht, maar kon andermaal niet voor gevaar zorgen. Net toen iedereen vrede leek te hebben met een zouteloze 0-0 eindstand, was het Rothman die na een fraaie combinatie in de 88ste minuut vrij voor de Werkendamse sluitpost Jesper Hogedoorn werd gebracht en de 1-0 op het scorebord schoot. Toby Mulder was ver in blessuretijd tijdens een scrimmage voor het Capelse doel nog dicht bij de gelijkmaker, maar zag zijn kopbal over de deklat verdwijnen.