Jeugdig GKV/Enomics verliest eerste competitiewedstrijd

31 augustus 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - De Gorcumse korfballers zijn het seizoen slecht begonnen. Op sportpark Molenvliet in Gorinchem verloor GKV/Enomics zaterdag de eerste competitiewedstrijd van Rust Roest uit Eindhoven. Na een prima eerste helft zakte het team in en volgde een slechte tweede helft met zeer weinig doelpunten: GKV/Enomics vond slechts twee keer de korf. 'Het tempo lag veel te laag', verklaart trainer/coach Maarten van Woerkom.

Onder toeziend oog van de nieuwe hoofdsponsor Enomics Real Estate, schieten de korfballers, met jeugdtalenten Kim van beest en de tweeling Niek en Nienke van der Weijden in de basis, uit de startblokken. De stand vliegt naar 2-3 via doelpunten van Niek van der Weijden en Rachid Maachi.

Een periode van weinig doelpunten volgt. GKV/Enomics zoekt naar goede kansen, maar komt niet aan afronden toe. Het lukt de ploeg uit Gorinchem om op gelijke hoogte te komen. In de minuten die volgen stuiven de Gorcummers, met onder meer doelpunten van Maren den Besten en Niels Zandee, vervolgens de Eindhovenaren voorbij en staat het 6-4. Rust Roest geeft de GKV'ers geen kans om uit te lopen en het verschil tussen beide ploegen blijft twee punten. Met 10-8 gaan beide ploegen naar de kleedkamer.

GKV/Enomics start de tweede helft slecht. Het tempo ligt laag, er zijn veel foute passes en de korfballers komen tot weinig goed uitgespeelde kansen. Rust Roest weet af en toe een schot te verzilveren en komen langszij op 10-12. Uiteindelijk vindt Kim van Beest na 15 minuten de korf voor het inspiratieloze GKV/Enomics. Rachid Maachi brengt de Gorcummers nog op 12-12, maar meer zit er niet in voor de jonge ploeg van Van Woerkom. Rust Roest daarentegen weet nog een paar keer de korf te vinden. De dubbele wissel, Mats den Besten voor Rachid Maachi en Sander van den Broek voor Niels Zandee, met nog een paar minuten op de klok mag niet meer baten. GKV/Enomics verliest voor eigen publiek met 12-14.

Van Woerkom is na de wedstrijd vooral niet te spreken over de tweede helft. ,,Ik ben tevreden over de eerste helft. De tweede helft lag het tempo veel te laag en hebben we veel te weinig opgelegde kansen gecreëerd. En maar twee keer scoren, is natuurlijk veel en veel te weinig. Je merkt dat we een doelpuntenmachine als Gert-Jan, die geblesseerd en geschorst is, missen." De trainer steekt ook hand in eigen boezem. ,,Achteraf gezien, had ik eerder moeten ingrijpen en eerder moeten wisselen."

Over de jonge talenten is Van Woerkom tevreden. ,, Kim was scherp en ik vond Niek, zeker in de eerste helft, verdedigend goed. Nienke was op het eind belangrijk voor ons met een aantal onderscheppingen."

Voor GKV/Enomics staat zaterdag de eerste uitwedstrijd op het programma. De ploeg strijdt dan in Drachten om de punten.