Van Son: 'Gorinchem heeft een lieve politieke mores'

1 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Het is zomer en er is even rust in het politieke veld. In de eerste helft van dit jaar was dat wel anders; op 19 maart waren er gemeenteraadsvergaderingen en verschenen er nieuwe gezichten in de raad. In De Stad Gorinchem stellen we die nieuwe mensen in de komende weken nog eens

aan u voor. Deze week is dat Branko van Son van Stadsbelang.

Door Marjanne Dijkstra

Van Son was op 19 maart niet in eerste instantie gekozen als lid van de gemeenteraad. ,,Hannie Hania stopte met de politiek en ik mocht haar plaats innemen. Ik ben erg blij met die plek, maar ik heb wel ontzettend moeten wennen aan de mores van de gemeenteraad. Ze heeft toch bepaalde rituelen. Die heb ik me snel aangeleerd, ook omdat ik weet hoe politieke besluitvorming loopt vanwege mijn werk bij overheidsinstanties. Ik vind dat Gorinchem een lieve politieke mores heeft. Niets mis mee trouwens, als het zo kan, is het goed."

Hij heeft genoeg ideeën voor de stad. ,,Ik vind dat Gorinchem te weinig acquisitie pleegt. Er zou veel meer en beter in kaart moeten worden gebracht waar er bijvoorbeeld leegstand is, of vacatures zijn en er moet een betere koppeling tussen bedrijfsleven en scholen worden gemaakt. De zorg gaat me ook aan het hart. Zelf heb ik een demente schoonmoeder en met haar zorg zit het goed, maar ik maak me druk om anderen. Hoe gaan we dat begeleiden? Een irritatiepunt van me is regelgeving; soms zijn er zoveel onnodige regels dat mooie initiatieven van burgerparticipatie verloren gaan. Dat is zonde."

Het nieuwe raadslid bracht een deel van de zomer door in Noordwest Italië. ,,Ik houd van dat mooie heuvellandschap en van Barolowijn, wat mij betreft de lekkerste wijn die er bestaat. Ook ga ik om het jaar terug naar Kroatië; ik werd namelijk geboren in het voormalige Joegoslavië. Daar woont nog een deel van mijn familie en het is fijn om de warmte van je familie te voelen. In de zomer heb ik ook veel gesproken met ondernemers en inwoners van de stad; ik kan er straks met frisse moed weer tegenaan."

advertentie
advertentie