Connexxion nieuwe vervoerder leerlingen

1 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Faro: 'Dit is zo vervelend voor gedupeerden'

GORINCHEM - Connexxion gaat een deel van het leerlingenvervoer in de regio Gorinchem oppakken. Dat meldt de gemeente Gorinchem, nadat er in totaal 106

leerlingen in de regio, die afhankelijk zijn van leerlingenvervoer, afgelopen maandag niet naar school konden. Dinsdag werden zij weer naar school vervoerd.

Door Marjanne Dijkstra

Voor een deel van het leerlingenvervoer was een aanbesteding gedaan. Een van de partijen was in beroep gegaan omdat hij het niet eens was met de gevolgde procedure. Definitieve contracten met de firma Klomp uit Ede, die de aanbesteding binnensleepte, konden dan ook niet worden getekend. Anderhalve week geleden gaf de rechter de bezwaarmaker ongelijk en afgelopen vrijdag gooide Klomp het bijltje erbij neer. Een woordvoerder van de gemeente Gorinchem legt uit: ,,Voor 38 kinderen uit Gorinchem en 106 uit de hele regio lukte het de gemeenten en de vervoerders niet, ondanks al onze inspanningen, om het vervoer op tijd rond te krijgen voor de eerste schooldag. We hopen het nu voor dinsdag helemaal rond te hebben, maar hebben maandagmiddag nog niet alle ouders kunnen bereiken."

Wethouder Arnie Faro is teleurgesteld, boos, maar ook opgelucht dat de kinderen die afhankelijk zijn van het vervoer weer naar school kunnen. ,,Klomp was al die tijd onze nummer een en we hadden geen enkele reden om aan de firma te twijfelen. Zij verzorgen namelijk ook het vervoer in een deel van Brabant, een gebied dat ook meedeed in die aanbestedingsronde, en heeft daar vorige week wel gereden. Toen ik vrijdag hoorde wat er aan de hand was, was ik op zijn zachtst gezegd 'not amused'. Het hele weekeinde hebben de ambtenaren hard gewerkt om vervoer te regelen. Ik heb me laten vertellen dat voor dinsdag het vervoer is verzorgd. Ik hoop werkelijk dat het nu opgelost is, ik vind het zo vervelend voor die ouders en kinderen die hierdoor gedupeerd zijn. Watvoor vervolg dit krijgt weet ik nog niet, maar we gaan zeker uitzoeken waar de juridische verantwoordelijkheid ligt. Toezeggingen kom je namelijk na!"

advertentie
advertentie