Ladies Sport genomineerd als beste sportinitiatief

4 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Ladies Sport, een initiatief van Gorinchem Beweegt, is genomineerd voor het beste sportinitiatief 2013/2014. Andere kanshebbers zijn het project Beweegrondjes van de gemeente Amersfoort en Sportsurprise in Breda. De winnaar wordt woensdag 24 september bekendgemaakt tijdens het VSG-jubileumcongres in Eindhoven. dfan wordt ook bekend gemaakt welke gemeente zich sportgemeente van het jaar 2014 mag noemen. kanshebbers in deze categorie zijn: Arnhem, Barneveld en Tilburg.

Bij Ladies Sport is het mogelijk om lekker te komen sporten alleen als vrouwen onder elkaar. Onder leiding van de professionele instructrice kunnen de deelneemsters op vijf verschillende momenten in de week komen sporten. De lessen zijn een gevarieerde mix van aerobics, steps, tae-bo, pilates en zumba, aangevuld met spierversterkende oefeningen.

De winnaar van het 'Beste initiatief 2013/2014' wordt gekozen door een publieksjury. Collega-gemeenten vormen deze publieksjury en kunnen tot 16 september hun stem kunnen uitbrengen op één van deze initiatieven. Elke gemeente kan slechts één keer hun stem uitbrengen. Het initiatief met de meeste stemmen is de winnaar van dit onderdeel van de verkiezing, dat dit jaar voor de derde keer plaatsvindt.

De vakjury bestaat uit bestuurders/directeuren van toonaangevende organisaties die actief zijn in de wereld van lokaal sport- en beweegbeleid. Onder voorzitterschap van VSG-voorzitter Lucas Bolsius bepalen zij de uiteindelijke winnaar van de titel 'Sportgemeente van het jaar 2014'.

Op woensdag 24 september, tijdens het VSG-jubileumcongres in Eindhoven, maakt de jury de winnaar bekend. Naast de eervolle titel ontvangt de winnaar een vlaggenpakket en een cheque, waarvan het bedrag te goede zal komen aan de lokale sport.

advertentie
advertentie