De Jong: 'Enorme druk op zorgtijdspad'

4 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Het is zomer en er is even rust in het politieke veld. In de eerste helft van dit jaar was dat wel anders; op 19 maart waren er gemeenteraadsvergaderingen en verschenen er nieuwe gezichten in de raad. In De Stad Gorinchem stellen we die nieuwe mensen in de komende weken nog eens

aan u voor. Deze week is dat Anne de Jong van de ChristenUnie/SGP.

Door Marjanne Dijkstra

De Jong woont nog niet zo lang in Gorinchem. ,,Daardoor zit ik soms misschien wat onbevangener in bepaalde kwesties. Ik ben al wel langer politiek actief als voorzitter van het bestuur van de ChristenUnie in Gorinchem. Ik was vrij nauw betrokken bij het opstellen van het verkiezingsprogramma en acties in de verkiezingstijd. Het was een verrassing dat we de derde zetel kregen en ik ben blij dat ik hem mag invullen. Ik heb me in de beginperiode veel ingelezen in dossiers en overleg gehad met mijn fractiegenoten over de verdeling van de onderwerpen. Vanuit mijn achtergrond, ik ben directeur bij een GGZ-instelling, heb ik nu het zorgdossier in mijn pakket."

Het nieuwe raadslid maakt zich erg druk om dat zorgdossier. ,,Ik geloof wel dat het op den duur goed komt, maar er ligt een enorme druk op het tijdspad. Het college van burgemeester en wethouders en de ambtenaren zijn hard aan de slag, maar er moet nog ontzettend veel gebeuren. Van belang is ook dat er wordt gecommuniceerd wat er wordt gedaan. Het hele gebeuren rond de zorg maakt mensen onrustig, omdat het daadwerkelijk mensen raakt. Dat kun je voor een deel wegnemen door er open over te praten."

Al vroeg was De Jong op vakantie, hij kwam zelfs even terug voor de raadsvergadering van 3 juli. ,,We zaten niet heel ver weg, dus ik ben even op en neer gereden. De rest van het reces heb ik gebruikt om nog meer te lezen en met mensen af te spreken. Netwerken gaan zo belangrijk zijn in de toekomst. Ik denk dan aan kerken, sportclubs en wijkverenigingen. Mensen gaan elkaar nodig hebben. De kracht om elkaar te helpen zit echt in mensen, zeker in Gorinchem, maar dan zullen we zuinig moeten zijn op bestaande netwerken."

advertentie
advertentie