Els Boot brengt eerste roman uit

5 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Els Boot, burgemeester van Giessenlanden, brengt haar eerste roman uit, genaamd Skopelos. De roman gaat over een zoektocht naar Ithaca. Op zaterdag 13 september, tussen 14.00 en 16.00 uur, wordt het boek feestelijk gepresenteerd met een signeersessie bij boekhandel De Wingerd aan de Arkelstraat 20 in Gorinchem.

In Skopelos neemt Boot de lezer mee in het strak geregiseerde leven van Paul van den Berg. Paul is een alleenstaande man van 60 jaar. Zijn hele leven worstelt hij met zijn homoseksualiteit en religieuze achtergrond. Op een dag krijgt Paul een telefoontje uit Griekenland. Een vriend uit een ver verleden is gestorven en heeft Paul begunstigd in zijn testament. Met grote tegenzin reist Paul af naar Griekenland. Eenmaal in Griekenland wordt Paul hard geconfronteerd met zichzelf. Hij besluit de confrontatie niet uit de weg te gaan. Zijn reis verandert daardoor van een ongewilde vakantie in een gewilde, maar uiterst pijnlijke zoektocht naar zichzelf.

Els Boot is bestuurder en burgemeester van Giessenlanden. Schrijven doet ze al sinds haar jeugd. Na afloop van avonden vergaderen bedacht Els Boot vele eerste opzetjes, schema's en halffabrikaten. Skopelos is het eerste voltooide verhaal. Een tweede, meer omvangrijke roman is in de maak.

advertentie
advertentie