Eerste drie punten zijn binnen voor Arkel

7 september 2014 om 00:00 Sport

ARKEL - Na een prima seizoen verzekerde Arkel zich via de nacompetitie in mei van een plek in de derde klasse. Met nieuw elan en een nieuwe coach, Jerôme Ceton, werd zaterdag op het eigen Schoonzigt begonnen aan de nieuwe klus. Tegenstander van dienst was het Nieuwendijkse Altena dat vorig seizoen de omgekeerde weg bewandelde en van de tweede naar de derde klasse afdaalde.

Op papier dus geen eenvoudige opgave voor de Arkelse promovendus. Hoe anders was dat na 15 minuten voetbal. De aanwezige toeschouwers wreven zich eens goed in de ogen, kijkend naar het scorebord waar toen al een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg op pronkte. De manschappen van Ceton kwamen sterk uit de startblokken, speelden goed in de organisatie en waren er als de kippen bij als de bezoekers een steek lieten vallen. Met goalgetter Joey van Assendorp binnen de gelederen kan iedere fout dodelijk zijn en dat bewees de topscoorder zaterdag. Binnen het kwartier had hij er al twee inliggen. Eenmaal van de schrik bekomen ging Altena op zoek naar de aansluitingstreffer, maar voor veel gevaar zorgden de Nieuwendijkers niet. Ook bij de thuisploeg werd de angel uit het spel gehaald toen Assendorp zich met een blessure moest laten vervangen. In het tweede bedrijf waren de bezoekers wel dreigender. Remon Duijzer tekende in de 81ste minuut voor de aansluitingstreffer (2-1), maar die kwam te laat, ondanks dat Dylan van der Pluijm in de slotfase nog het Arkelse aluminium trof.