Sleeuwijk mazzelt in Heukelum

7 september 2014 om 00:00 Sport

SLEEUWIJK - Derde klasser Sleeuwijk trok zaterdag op Sportpark De Vriezenwijk tijdens de seizoensouverture aan het langste eind. De Roefploeg won met 2-3 van Heukelum. Eenvoudig ging dat echter niet. De manschappen van coach Philip den Haan vonden voor rust een gemotiveerd en goed voetballende thuisploeg tegenover zich. Het manco bij Heukelum was de doeltreffendheid. Van de vele opgelegde kansen wisten de Lingewalers er maar één te verzilveren, daar waar de wedstrijd in het eerste bedrijf al in het slot gegooid had moeten worden. Het was Werner de Jong die er in de 35ste minuut voor zorgde dat met een 1-0 voorsprong aan de thee gegaan kon worden. Nauwelijks koud op het veld werd Jeffrey Molhoek binnen de Heukelumse zestien onderuit gehaald waarna Rick Kolff vanaf de stip de stand weer in evenwicht bracht (1-1). Tien minuten later kantelde de wedstrijd in Sleeuwijks voordeel toen Michiel Marinissen de 1-2 op het scorebord bracht. Die domper kwam de thuisploeg niet meer te boven, helemaal niet toen Marinissen een kwartier voor tijd met een fraaie lob de 1-3 voor zijn rekening nam. Vlak voor tijd was het Mats van Os die Heukelum nog dichterbij bracht (2-3), maar Sleeuwijk liet zich in het restant niet meer verrassen.