Kozakken Boys verzuimt tegen negen man afstand te nemen

7 september 2014 om 00:00 Sport

WERKENDAM - Na de ongelukkige 1-0 nederlaag, een week eerder in en tegen Capelle, revancheerde topklasser Kozakken Boys zich zaterdag door met 3-0 van Barendrecht te winnen. Van een leien dakje ging het op de Zwaaier echter niet. Zeker in het tweede bedrijf toen Barendrecht met negen man kwam te staan, verzuimden de Boys verder afstand te nemen van de Zuid-Hollanders.

,,Vooral na rust presteerden wij onder de maat," liet Danny Buijs zich na afloop ontvallen. ,,Wij hebben verzuimd om tegen negen Barendrechters het duel vroegtijdig op slot te gooien. Nu gebeurde dat pas in de 90ste minuut, terwijl Barendrecht even daarvoor nog een prima kans kreeg op de aansluitingstreffer." De eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Gwearon Stout en Nasser el Khayati waren namens de thuisploeg dicht bij een treffer, terwijl Leon Bot zijn inzet van de lijn gehaald zag worden. Aan de andere kant zorgde ex-Kozak Christiaan Opschoor voor het nodige gevaar namens de bezoekers en zag Daniel Esajas zijn inzet op de paal belanden.

De wedstrijd kantelde toen Yorik van Deelen in de 41ste en 43ste minuut geel, dus rood, kreeg voorgehouden en Barendrecht met tien kwam te staan. Het was Rowin van Zaanen die daar namens de thuisploeg direct van profiteerde. Met een strak schot in de verre hoek bracht hij de Boys in de 45ste minuut aan de leiding. Met Richie Basoski voor Yoann de Boer ging de thuisploeg in het tweede bedrijf voor de genade stoot. Ondanks dat kort na de rust ook Esajas, de Barendrechter deelde een beuk uit aan Stanley Husen, met direct rood mocht inrukken, had de thuisploeg de grootste moeite om de score verder op te voeren. Pas in de 67ste minuut kon de supportersschare wat opgeluchter ademhalen toen Basoski voor de 2-0 tekende. Barendrecht kwam nog eenmaal terug, maar de inzet van Shabir Isoufi werd door de Werkendamse sluitpost Jesper Hogedoorn vakkundig onschadelijk gemaakt. In de slotminuut bracht Berry Powel de 3-0 eindstand op het score bord.