Unitas onderuit tegen sterk Leerdam Sport

7 september 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM- Voor het eerst in de historie trad Unitas zaterdag aan in de tweede klasse. De kampioen van vorig seizoen moest direct aan de bak in Leerdam waar Leerdam Sport de tegenstander van dienst was. Van de Leerdammers, vorig seizoen nog uitkomend in de eerste klasse, wordt deze voetbaljaargang verwacht dat zij weer boven aan het linker rijtje een rol van betekenis gaan spelen.

Het eerste kwartier zag er voor de Gorcumers allesbehalve hoopgevend uit. Van alle kanten werden de roodbroeken overlopen en een vroege afstraffing hing in de Glasstad in de lucht. Toen die echter uitbleef, begon de Molenvlietploeg mee te ballen. Mohammed Boukrouche zette Christiaan van Herp in een kansrijke positie, maar laatst genoemde zag zijn inzet voorlangs gaan. Daarvoor hadden Akram Chentouf en Cyrill Menges de thuisploeg al op voorsprong moeten brengen. Die voorsprong kwam er alsnog toen Achraf Chentouf de bal in de 29ste minuut snoeihard achter de Gorcumse sluitpost Raymond den Haan knalde (1-0). Nog voor de thee werd de marge verdubbeld. Den Haan had nog wel een antwoord op de inzet van Eloys Tapirima, maar moest vervolgens lijdzaam toe zien dat Akram Chentouf uit de rebound de 2-0 binnen legde. In de blessuretijd van het eerste bedrijf had Patrick Zwart de aansluitingstreffer op de schoen toen hij op een kansrijke positie een vrije trap mocht nemen. De Leerdamse sluitpost Christiaan Bron voorkwam met een fraaie redding echter het Gorcumse feestje. Na de kantwissel kwam de aansluitingstreffer wederom in beeld, maar hadden Boukrouche en Wesley Smets het vizier niet op scherp staan. Tien minuten voor het eindsignaal ging de wedstrijd uiteindelijk in het spreekwoordelijke slot toen Akram Chentouf, met zijn tweede van de middag, aan alle onzekerheid een einde maakte (3-0).