Raptim opent seizoen met klinkende overwinning

7 september 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - De Gorcumse vierde klasser Raptim kende een prima seizoenstart. In een boeiend duel wisten de manschappen van Mo Duzgun zich met 4-1 te ontdoen van Lekvogels.

Beide ploegen schuwden tijdens de seizoensouverture de aanval niet. In een gelijk opgaande eerste helft was de thuisploeg iets gevaarlijker dan de bezoekers uit Lexmond. Halverwege het eerste bedrijf wist Tayfun Yaman, na fraai voorbereidend werk van Osman Aslan, de score te openen (1-0). Ook na de thee was het meeste balbezit voor de Molenburgploeg, maar moest het uitkijken voor de razendsnelle counters van de bezoekers. Uit een van die counters viel dan ook in de 55ste minuut de gelijkmaker van Bobby Schouten (1-1). Het was echter wederom Yaman, die ditmaal door Tugay Tursucu op maat werd bediend, die voor zijn tweede van de middag tekende (2-1). Lekvogels ging daarna alles of niets spelen en gaf defensief veel ruimte weg. Met die ruimte wisten de Gorcumse voorwaartsen wel raad. Yaman (3-1) trakteerde zichzelf op een valse hattrick, terwijl invaller Mehmet Koyuncu Raptim met een droge knal in de eindfase in veilige haven schoot (4-1).