Sterke seizoenstart Vuren

7 september 2014 om 00:00 Sport

VUREN - Na een aantal anonieme jaren wil vierde klasser Vuren dit seizoen weer van zich laten spreken. Met het doorstromen van een aantal talentvolle jeugdspelers en de komst van de 'verloren zoon' Bart Muilenburg heeft de selectie van coach Sander van Steenis zeker niet aan kwaliteit ingeboet.

Zaterdag vond in Vuren de aftrap van het seizoen 2014/2015 plaats en direct moest worden aangetreden tegen het vorig jaar nog in de derde klasse uitkomende ASH. Een goede graadmeter voor Van Steenis om eens te kijken hoe zijn ploeg er voor staat. Nadat de bezoekers uit Hellouw voor het eerste tromgeroffel hadden gezorgd, trok de thuisploeg gaandeweg het eerste bedrijf de wedstrijd naar zich toe. Dat resulteerde in de 1-0 van routinier Albert van Zandwijk, een stand die werd meegenomen naar de thee.

Na de doelwissel ontspon zich een boeiend voetbalgevecht. Marijn Hak profiteerde nog wel van een fout in de Vurense defensie (1-1), maar vijf minuten later kwam de thuisploeg wederom aan de leiding toen Van Zandwijk vanaf de stip voor de 2-1 zorgde. Toen even later Lorenzo Kooijman ook nog de 3-1 op het scorebord bracht, leek de wedstrijd gespeeld. Het zoet van de komende overwinning werd al stilletjes gevierd door de thuisploeg, maar het vergat dat er nog even doorgespeeld moest worden. Arjan van der Meijden strafte dit direct af en bracht ASH met zijn 3-2 weer op schootsafstand. Verder liet Vuren het echter niet komen, zodat de eerste drie punten in de knip gingen.

advertentie
advertentie